Căutare Live

(P) Cât costă un implant dentar?

Ziua Mondială a Sănătății confirmă încă odată aspecte despre starea precară de sănătate orală a românilor.

Cât costă un implant dentar?

Mulți pacienți nu acordă atenție prevenţiei şi ajung la medic când este prea târziu pentru salvarea dintelui cu probleme. Totuși şi în aceste situații medicii dentişti vin cu soluții eficiente. Implantul dentar este alternativa la dintele pierdut, este soluţia pentru recăpătarea aspectului fizic şi a funcției de masticaţie, esenţială în procesul de digestie.

Implantul dentar - ce presupune

Implantul dentar este o operaţiune complexă, ce presupune inserarea efectivă a implantului dentar în mandibulă. Această etapă presupune inserarea implantului dentar, a şurubului de acoperire şi a şurubului de vindecare şi în final, a bontului protetic.

A doua etapă, efectuată, de obicei după vindecare completă a osului şi a ţesutului gingival, adică la 3-6 luni de la prima intervenție se deschide implantul şi se montează capele de vindecare.

Ultima etapă, presupune realizarea şi montarea coroanei/coroanelor dentare.

Care este costul total unui implant dentar?

Nu se poate spune clar de la început care este prețul total pentru un implant dentar. Acesta variază de la o situație la alta. Dacă pentru primele două etape costurile pentru fiecare intervenție este clar, pentru ultima etapă, lucrurile sunt diferite, pentru că prețul este influențat de materialele selectate.

Analizând costurile pentru fiecare etapă şi pentru fiecare operațiune, se poate estima un preț final. Pentru prima intervenție, din etapa întâia o medie a prețului pe intervenţie ajunge la 2200 lei. Costul include intervenția şi prețul pieselor montate. În a doua etapă de montare a gingivaformei, se plătesc 100 lei - pentru fiecare implant. Costul intervenţiei din ultima etapă variază, fiind influenţat de materialul selectat pentru coroana dentară. Aceasta poate fi realizată din ceramică, capă metalică acoperită cu material ceramic ( 700 lei), coroana din zirconiu şi ceramică, capă de zirconiu acoperită de material ceramic din gama eco line (800 lei), coroana din zirconiu cu ceramică multilayer ( 1000 lei), în acest caz sunt aplicate mai multe straturi ceramice peste capa din zirconiu, fapt ce creşte rezistența lucrării, coroana din zirconiu lucrat anatomic cu înveliș ceramic (1200lei).

Adunând costurile pentru fiecare operațiune putem estima că prețul pentru un implant dentar poate varia de la 3000 lei şi poate ajunge până la 3500 lei. Costurile mari îi poate speria pe mulți dintre pacienți, însă acest aspect nu trebuie să îi descurajeze sau să-i priveze de o viaţă normală şi o sănătate orală optimă. Cei mai mulți medici şi cele mai multe dintre cabinete au parteneriate active cu instituţii bancare sau alte instituţii financiare care permit pacienţilor să opteze pentru sisteme de rate prietenoase.

Pacienții pot alege să realizeze implanturile dentare plătind prin sistemele de rate fără dobânda, sau rate cu dobânzi prietenoase astfel nu se pune presiune pe bugetul personal al pacienţilor.

Trebuie apreciat că implantul dentar este o intervenție complexă. Montarea unui implant dentar influențează pozitiv calitatea vieții, pacienților, totodată are şi efecte pozitive asupra sănătăţii psihice, restabilind încrederea personală.

Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x