Cât de frecvent ar trebui să facem dus, potrivit unui medic

Produsele de igienă sunt scumpe, un duș presupune consumarea unei cantități mari de apă și întregul proces necesită timp prețios. Sunt câteva argumente ale celor care sunt împotriva dușurilor zilnice. Dar amânarea lui este oare benefică pentru pielea și organismul tău?

Specialiștii sunt de părere că spălatul în exces perturbă microbiomul pielii

Profimediaimages.ro

Specialiștii sunt de părere că spălatul în exces perturbă microbiomul pielii: ecosistemul delicat format din bacterii, ciuperci, acarieni și viruși care trăiesc pe (și în) cel mai mare organ al corpului nostru.

Se crede că cei mai mulți sunt paraziți beningni, care se hrănesc cu transpirația și uleiurile de pe piele, fără să ne afecteze sănătatea.

De asemenea, un număr redus poate provoca efecte dăunătoare, de la mâncărime la infecții care pun viața în pericol. Deci, cât de des ar trebui să faci duș?

Conform dr. Mona Gohara, care a fost contactată de publicația Well + Good, ar trebui să speli zilnic părțile mirositoare, deoarece acestea adăpostesc mai multe bacterii: axilele, zona inghinală, picioarele.

Și dacă faci des sport, nu e absolut necesar să faci duș, dacă nu dorești asta. E suficient să cureți cele trei zone predispuse la acumularea de microbi.

Totuși, acesta este recomandat dacă practici sport de contact, care presupune atingerea pielii altcuiva.

5 dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana. Ce rochii au impresionat
Unele dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana continuă să impresioneze, la zeci de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021. Scorpionii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Brioșe cu dovleac. Desert de toamnă aromat și colorat
Pentru porția de desert dintr-un weekend petrecut cu cei dragi, îți oferim o minunată rețetă de brioșe cu dovleac. Este un desert de toamnă aromat și colorat, perfect pentru zilele de toamnă ruginie.
Catine.ro
Ultimele știri