Cât este recomandat să mergi pe jos zilnic pentru a elimina grăsimea de pe abdomen

Mersul pe jos este una dintre cele mai eficiente modalități prin care poți pierde în greutate, cu atât mai mult dacă urmezi o dietă sănătoasă.

Abdomen tonifiat

Profimedia Images

Conform antrenorului de fitness Steven Daniels, grăsimea abdominală poate fi redusă considerabil cu ajutorul alimentației potrivite.

"Practicarea de exerciții te ajută să menții aceste rezultate", a mai completat Daniels, pentru Popsugar.

Acesta recomandă mersul pe jos timp de o oră, în fiecare zi. O alternativă ar putea fi două plimbări cu o durată de 30 de minute. Important este să fii consecvent, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Trebuie să ai totuși în vedere că greutatea și intensitatea antrenamentului vor influența transformările prin care trece corpul tău. De exemplu, în cazul unei femei cu o greutate de 66 de kilograme, numărul de calorii arse este următorul:

  • Începător: dacă parcurge pe jos 3-4 kilometri, într-un ritm lent, va arde într-o oră aproximativ 200 de calorii.
  • Intermediar: dacă parcurge pe jos 5.5 kilometri în 60 de minute, va arde aproximativ 250-300 de calorii, în cazul în care ritmul este unul rapid.
  • Avansat: dacă parcurge pe jos 7 kilometri, într-un ritm alert, va arde circa 350 de calorii în decurs de 60 de minute.

O jumătate de kilogram de grăsime este egală cu 3 500 de calorii. În aceste condiții, la un calcul simplu, e nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca o persoană antrenată să piardă în greutate.

Steven Daniels le recomandă celor care își doresc să maximizeze rezultatele să practice în paralel antrenamente de forță și exerciții care antrenează mușchii abdominali. Calcularea caloriilor conținute de porțiile de mâncare și menținerea unui deficit caloric sunt și ele de ajutor în acest proces de ardere a grăsimii de pe abdomen.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri