Căutare Live

Câte dintre ele le ai deja? Top 12 cele mai sănătoase verdeţuri pe care să le ţii întotdeauna în casă

Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile, pe care orice persoană trebuie să le aibă în casă, deoarece reprezintă adevărate surse de sănătate

Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile, pe care orice persoană trebuie să le aibă în casă, deoarece reprezintă adevărate surse de sănătate. Cercetătorii au oferit fiecăreia dintre acestea un număr de puncte, în funcţie de beneficiile pe care le au pentru organismul uman.

1. Năsturelul (măcriş de baltă sau năsturaş) – Este o plantă medicinală apreciată încă din Antichitate. O poţi consuma şi sub formă de salată. Are acţiune diuretică, depurativă, expectorantă, afrodiziacă. Specialiştii i-au oferit scorul 100.

2. Varza chinezească – Varza Bok choy sau chinezească este o sursă excelentă de vitamina K, despre care se ştie că joacă un rol esenţial în sănătatea oaselor. Este foarte bună dacă îţi doreşti să slăbeşti, deoarece contribuie la o digestie sănătoasă, are un conţinut mare de fibre care asigură un tranzit intestinal sănătos şi un aport caloric redus. Foloseşte-i partea albă pentru supe, iar frunzele transformă-le în salate. Scor: 91,99.

3. Sfecla elveţiană – Sfecla elveţiană este o legumă cu frunze verzi care protejează vederea, prin conţinutul crescut de vitamina K1. Scor: 89,25.

4. Frunzele de sfeclă roşie – Sfecla este în prezent folosită doar pentru rădăcină, însă în trecut era cultivată pentru frunze. Acestea au un conţinut bogat de fibre, calciu, fier, vitaminele A şi K, dar şi de antioxidanţi care protejează celulele de toxinele asociate cu apariţia cancerului, calmează inflamaţiile şi reduc riscurile de boli cardiace, diabet şi alte boli cronice. Poţi să foloseşti frunzele de sfeclă ca să faci burrito. Umple-le cu quinoa, orez, creveţi sau pui, brânză de capră, roşii sau alte legume. Sau sotează-le în ulei de măsline cu puţin usturoi şi serveşte-le alături de muguri de pin şi coacăze. Scor: 87,08.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ

Un pahar de vin = o oră de exerciţii la sală? Iată adevărul prezentat de specialişti... Aveai impresia că toate te ajută? Iată FRUCTELE care îţi DISTRUG FICATUL...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri