Live acum
Prime Time 20:00Observator Sport

Toate femeile aflate în perioada premenopauzei ar trebui să consume asta

Perioada de trecere la menopauză este destul de dificilă pentru femei, multe confruntându-se cu reale probleme de sănătate și disconfort total. Pentru a veni în ajutorul femeilor care se confruntă cu această problemă, vă recomandăm o rețetă ce constă într-un amestec de plante medicinale ce se prepară sub formă de infuzie. Acest ceai este foarte eficient pentru reglarea bufeurilor și scăderea disconfortului resimțit.

Infuzia conține câteva plante medicinale aflate la îndemâna oricui deoarece pot fi procurate din magazinele de specialitate și este rețeta fitoterapeutului Rosemary Gladstar.

Iată ce conține acesta:

1 parte de frunze de salvie, fie verzi sau uscate;

1 parte frunze talpa gâștei;

1 parte vârfuri de roiniță;

2 părți de trifoi roșu.

Infuzia se prepară, conform fitoterapeutului, adăugând între 4-6 linguri de plante într-un recipient de 1 litru. Turnați apă clocotită peste plante și umpleți borcanul. Lăsați la infuzat aproximativ jumătate de oră, apoi strecurați. Puteți adăuga miere sau lămâie, după gustul fiecăruia. Mierea, însă, trebuie adăugată în ceai după ce acesta s-a răcit, astfel încât temperatura acestuia să scadă sub 40 de grade, altfel mierea își va pierde din proprietăți, susțin specialiștii.

Din acest ceai se beau câte 3-4 căni pe zi, timp de cel puțin cinci zile, după care veți face două zile pauză, apoi veți repeta cât timp este nevoie, specifică autoarea.

Sursa : almanahonline.ro

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro