Antena Căutare

Ce să faci atunci când ai o ureche înfundată

Să ai o ureche înfundată este un lucru foarte normal atunci când vorbim despre o răceală, însă acea ureche înfundată poate ascunde și anumite leziuni sau afecțiuni la nivelul urechii interne.

Să ai o ureche înfundată este un lucru foarte normal atunci când vorbim despre o răceală, însă acea ureche înfundată poate ascunde și anumite leziuni sau afecțiuni la nivelul urechii interne.

Soluții pentru combaterea sau ameliorarea stării de ureche înfundată:

1. Uleiul de parafină încălzit

Acesta poate fi un aliat de nădejde atunci când ai o ureche înfundată. Se aplică două sau trei picături de ulei încălzit, iar apoi trebuie să ții capul înclinat pe partea opusă urechii în care ai pus picăturile, astfel încât să permiți pătrunderea uleiului în ureche. Urmează această procedură timp de trei, patru zile, iar la final, spală urechea cu apă caldă.

2. Apă și oțet

Este o suluție simplă ce are menirea de a te scăpa de senzația de ureche înfundată. Aceasta cuprinde două elemente: apă și oțet. Se amestecă într-un vas cantități egale din ambele elemente, iar apoi soluția obținută se pune la încălzit. Se spală urechea cu această soluție pentru a îndepărta depozitele de ceară acumulate în ureche.

3. Apă oxigenată

Apa oxigenată poate fi o metodă eficientă în momentul în care ai o ureche înfundată. Aceasta se pune în ureche cu ajutorul unei pipete, nu se vor pune mai mult de două, trei picături. Se ține capul înclinat în partea opusă pentru cinci minute, pentru a nu se scurge lichidul. Dacă dopul de ceară nu este foarte tare, acesta poate fi eliminat încă de la prima utilizare a apei oxigenate.

Urechea înfundată nu trebuie tratată superficial, deoarece poate duce la complicații. Este de evitat folosirea bețișoarelor de urechi atunci când aveți urechea înfundată, pentru că de multe ori acestea pot face mai mult rău decât bine.

Muștarul și spuma de ras vindecă arsurile solare! Folosind aceste medote naturale vei scăpa de probleme!... Coacăze. 13 beneficii nebănuite pentru organism...
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar...
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023. Racii primesc vești importante. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023 anunță că nativii din zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Beneficiile consumului de avocado. Este recomandat să îl integrezi în alimentația ta
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x