Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci măsline în fiecare zi

 

Facem orice ca să fim sănătoși, dar uneori este mai simplu decât crede. Consumul zilnic de măsline este extrem de benefic și contribuie la starea generală de bine. 

Dintre cele mai importante beficii putem aminti că:

-previn degradarea plămânilor şi îmbunătăţesc calitatea vieţii bolnavilor cronici;

-sunt o sursă bogată de fier, vitamina E, calciu sau fibre;

-ajută la prevenirea cancerului, luptă împortriva colesterolului, ajută sănătatea oaselor, circulaţia sangvină, îmbunătăţirea vederii, calitatea pielii;

– ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi părului, fiind bogate în acizi graşi şi antioxidanti care hrănesc, hidratează şi protejează pielea şi părul.

Consumul zilnic de măsline, spun nutriţioniştii, aduce beneficii importante şi stării de sănătate a fumătorilor, deoarece previne degradarea plămânilor şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici,.

„Consumate zilnic la mesele principale, măslinele întăresc vasele de sânge, ameliorând afecţiunile specifice înaintării în vârstă, precum: vederea, încetinirea proceselor de îmbătrânire, degradarea unor ţesuturi şi funcţii ale organismului. Nu în ultimul rând, dieta cu măsline întăreşte dantura, oasele şi ajută la regenerarea ţesuturilor distruse în situaţii dramatice-accidente sau imobilizări îndelungate la pat,” explică pentru doctorulzilei.ro Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie,

În diete, măslinele pot ajuta la reducerea aportului zilnic de calorii cu până la 200 kcal, pentru că sunt sățioase.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe