Ce se întâmplă dacă fumezi țigări electronice! ADEVĂRUL a ieșit la iveală!

Milioane de oameni din întreaga lume au renunțat la țigările clasice și au ales să fumeze țigări electronice, fie pentru a scăpa de mirosul neplăcut de fum, fie pentru a alege o variantă mai sănătoasă. Totuși, detaliile care au ieșit la iveală sunt îngrijorătoare! Ce se întâmplă în corpul tău dacă fumezi țigări electronice?

Sistemele electronice de livrare a nicotinei (ENDS) precum țigările electronice afectează frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară în cazul șoarecilor, potrivit unei cercetări preliminare prezentată duminică în cadrul Sesiunii Științifice din 2017 organizată de Asociația Americană a Inimii (AHA) în Anaheim, California, Statele Unite.

Ce se întâmplă dacă fumezi țigări electronice! ADEVĂRUL a ieșit la iveală!

Pe lângă nicotină, țigările electronice conțin în general propilen glicol și/sau glicerină vegetală, utilizată de obicei în loțiunile de piele utilizare pentru menținerea hidratării dermei sau ca aditiv alimentar, însă efectele încălzirii și inhalării acestor substanțe sunt necunoscute.

Vaporii celulelor pulmonare ar putea creşte prezenţa de chimicale cu efect inflamator în plămâni, dezactivând în acelaşi timp capacitatea celulară de apărare faţă de infecţii, potrivit unui nou studiu citat de Reuters, arată news.ro.

Așadar, potrivit oamenilor de știință, nu se poate stabili exact care variantă este mai benefică pentru sănătate, căci fumatul în general prezintă numeroase riscuri.

Ultimele știri