Mulți români consumă apă de la chiuvetă, considerând că aceasta nu prezintă niciun risc pentru sănătate.
Specialiștii spun că starea de sănătate a cuiva este influențată în mod direct de calitatea apei consumate. De aceea, compoziția acesteia este esențială.
Problema apei de la robinet o reprezintă clorul și nitriții. Aceștia din urmă sunt cei mai dăunători, deoarece acumularea lor în organism reduce capacitatea celulelor de a asimila oxigen. Oricum, din cauza chimicalelor folosite în agricultură, inghițim - cu și fără voia noastră - cantități mari de nitriți. Aceștia ajung imediat în organism și afectează.
Specialiștii recomandă totuși apa din comerț
A doua problemă o reprezintă clorul, folosit pentru purificarea apei. Ultimul inamic, calcarul. La aceasta se adaugă infestarea cu pesticide, antibiotice și diferite alte reziduuri. Soluția: filtrele de apă, potrivit celor de la eva.ro.
Apa de la robinet este bună pentru gătit, spălat, chiar și pentru băut, dar este total contraindicată copiilor. În cazul in care aceasta reprezintă singurul tip de apă la care ai acces, este obligatoriu să o lași 24 de ore într-un recipient pentru decantare, iar apoi să o fierbi timp de 15 minute.
Doar după acest tratament apa devine potabilă pentru cei mici.
Îţi miroase gura? Clăteşte-te cu acest amestec ieftin... Video! Ai făcut-o greşit până acum! Cum trebuie, de fapt, să lipim plasturii pe rană...