Probabil pe lista de alimente crude pe care le consumi cu plăcere se înscriu legume precum morcovii sau sfecla roșie. Trebuie să știi că nu toate alimentele care pot fi mâncate crude sunt și sănătoase pentru organismul tău. Pe lângă cele foarte evidente precum cartofii și carnea, specialiștii mai adaugă pe listă și multe alte alimente despre care nu știai că nu sunt sănătoase crude.
Ce alimente NU trebuie consumate în stare crudă
Crenvurști
Chiar dacă îi cumperi deseori din supermarketuri ambalați, cu indicația “prefiert” pe pachet, nu înseamnă că aceștia pot fi consumați fără a fi gătiți. Specialiștii spun că acest aliment, deși ambalat, poate fi contaminat cu o bacterie numită Listeria, care poate fi eliminată doar prin fierbere, potrvit thehealthy.
Lapte
Laptele proaspăt și nefiert poate fi periculos pentru organismul tău. Poate conține bacterii periculoase precum Salmonella și E.coli. Specialiștii de la FDA spun că laptele crud este de 150 de ori mai probabil să cauzeze intoleranțe la produsele lactate.
Germeni de grâu
Foarte populari în salate, germenii de grâu sunt sănătoși dacă sunt spălați foarte bine și gătiți în prealabil. Germenii de grâu cruzi pot conține bacterii precum Listeria, Salmonella și E.coli. Aceștia cresc, de regulă, în condiții cu umiditate crescută, mediu propice și pentru dezvoltarea bacteriilor.
Sâmburii de caise, mere, pere
După ce te bucuri de niște caise coapte, de cele mai multe ori vei vrea să consumi și sâmburii, care îți amintesc mereu de copilărie. Ceea ce nu știai este că acești sâmburi conțin o chimicală ce s epoate transforma în cianură organică.
Mâncarea preferată a copilului tău sunt pastele? Iată de ce trebuie să îl încurajezi... Ce se întâmplă în corpul nostru când ne mușcă un țânțar. Efectele pe care le poate avea o banală ciupitură...