Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Ceaiurile de slăbit, benefice sau periculoase? Cum să le alegi

Ceaiuri de slăbit sunt peste tot și le putem face în casă. Dacă unele ceaiuri de slăbit sunt benefice, altele pot fi periculoase pentru organism

Ceaiuri de slabit

Ceaiuri de slăbit sunt peste tot și le putem face în casă. Dacă unele ceaiuri de slăbit sunt benefice, altele pot fi periculoase pentru organism

Unele tipuri de ceaiuri de slăbit pot fi eficiente într-o dietă de slăbit. Dar nu orice fel de plante sunt benefice în ceaiuri de slăbit şi,mai ales, nu pe o perioadă nelimitată.

Multe dintre ceaiurile care promit o slăbire miraculoasă într-un timp scurt conţin plante care, folosite zilnic, ne pot compromite starea de sănătate.

Ceaiuri laxative de slăbit

Ceaiurile de slăbit din plantecu efect purgativ, cum sunt senna şi cruşinul, pot agresa organismul. Aceste două remedii puternice anticonstipaţie sunt adăugate în amestecurile naturale pentru slăbit deoarece stimulează eliminarea conţinutului intestinal şi, prin urmare, pierderea kilogramelor este „vizibilă" într-un timp mai scurt.

De fapt, aceste ceaiuri de slăbit stimulează activitatea colonului şi determină contracţii puternice şi relaxări ale muşchilor intestinali. Potrivit specialiştilor, senna şi cruşinul au efect mai puternic decât majoritatea laxativelor de sinteză. Aşadar, nu trebuie folosite zi de zi, aşa cum se recomandă pe ambalejele ceaiurilor de slăbit care au aceste plante în compoziţie. Administrate pe termen lung, remediile cu efect purgativ dau dependenţă, adică scaunele nu se mai pot produce natural, în lipsa lor.

Ceaiurile de slăbit chinezești pot avea substanțe nocive

Multe dintre ceaiurile de slăbit chinezești conţin efedra, care poate apărea pe etichetă şi sub denumirea de „ma huang". Aceasta acţionează asupra sistemului nervos central, similar medicamentelor de slăbit interzise recent şi la noi în ţară pentru efectele adverse majore (sibutramina). În plus, ceaiurile cu efedra cresc tensiunea arterială.

Ceaiuri de slăbit făcute în casă

Pe lângă ceaiurile de slăbit ce prezintă o mulțime de riscuri pentru sănătate, există și ceaiuri de slăbit ce pot avea efect benefic și care ne vor ajuta în susținerea unei diete sănătoase.

Ceauri de slăbit făcute în casă - Ceaiul Verde

Aproape toate remediile naturale pentru slăbit conţin ceai verde. Pe bună dreptate, pentru că polifenolii din compoziţia plantei Camellia sinensis (din care provine ceaiul verde) acţionează asupra unor enzime din corp cu rol în accelerarea metabolismului. Astfel, pe lângă efectul diuretic, adică de eliminare a excesului de apă din corp, ceaiul verde stimulează arderea caloriilor

Ceaiuri de slăbit - Ceaiul de soc

Un alt ceai bun la slăbit este cel de șoc pentru că elimină toxinele din organism și are proprietăți diuretice și chiar laxative. Este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit, e aromat și are gust plăcut. Ceaiul se prepară prin infuzie: se toarnă apa clocotită peste o linguriță de flori și se lasă acoperit 15 minute.

Ceai de slăbit- Ceaiul negru

Ceaiul negru e eficient în curee de slăbire, intesifica metabolismul și favorizează arderea grăsimilor. Dacă e consumat pe termen lung, ceaiul reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului, îmbunătățește vederea și are efecte anti-îmbătrânire. Ceaiul se prepară prin infuzie și se beau 2 căni de ceai pe zi.

Ceai de slăbit- Ceaiul de urzică

Ultimul ceai pe care îl recomandăm pentru slăbit este cel de urzică. El e indicat în curele de slăbire pentru că are un conținut bogat de vitamine și elimină apa acumulată în exces. În curele de slăbire acest ceai trebuie consumat în cantități mari, aproximativ 1 litru de ceai pe zi, timp de 2 luni.

Alte ceaiuri care sunt foarte eficiente pentru slăbit sunt ceaiul de cimbrișor, care pune metabolismul leneș la lucru, fiind un fel de cofeină naturală, ceaiul de rozmarin, care acționează împotrivă stratului adipos și ajută foarte mult la combaterea celulitei și ceaiul de anason, un condiment care protejează stomacul și ficatul, care de obicei sunt cele mai afectate în cazul unui regim drastic de slăbire.

Durata unei cure cu ceai de slăbit nu trebuie să depășească niciodată 30 de zile, avertizează specialiștii.

Recomandari