Pe lângă o alimentație sănătoasă, o hidratare optimă, un program de odihnă corespunzător, pielea are o deosebită nevoie de produsele de îngrijire potrivite, în special în cazurile în care există o luptă tenace cu anumite boli de piele.
Prezentăm în continuare care sunt cele mai frecvente boli de piele și la ce produse dermatocosmetice poți să apelezi pentru a le ține sub control.
1. Acneea, una dintre cele mai întâlnite boli de piele
Acneea este o afecțiune inflamatorie cronică des întâlnită în rândul adolescenților, însă se poate manifesta și mai târziu, la maturitate. Principalii factori care provoacă apariția acestei boli de piele sunt: excesul de sebum, bacteriile, foliculii de păr înfundați cu sebum și cu celule moarte de piele. Dar și modificările hormonale, alimentația și anumite tratamente pot conduce la apariția coșurilor.
Produsele dermatocosmetice cu acțiune antiacneică pot controla formele de acnee mai ușoare, însă pentru cele severe este recomandată administrarea unor antibiotice orale. Este indicat să vă adresați unui medic dermatolog pentru un tratament complet care să vă ajute să câștigați lupta după împotriva acești boli de piele.
Pe lângă produsele dermatocosmetice, puteți să încercați și un supliment alimentar pentru acnee ce are în compoziție extract din trei-fraţi-pătaţi, extract de păpădie, extract de ceai verde, zinc, vitamina B3 și vitamina B6.
2. Cuperoza sau boala obrajilor roșii
Cuperoza este o boală a pielii care se caracterizează printr-o roseață permanentă la nivelul obrajilor și al bărbiei. Senzația de înroșire este provocată de factori precum: căldura, consumul de alcool, stresul, mâncărurile picante și băuturile calde. Poate deveni permanentă în timp, asociindu-se și cu vase de sânge sparte, dacă nu se iau măsurile de îngrijire necesare. În cazurile mai grave pot să apară și papule eritematoase şi pustule, iar la bărbați pielea nasului se îngroașă (rinofima).
Dacă suferi de această boală de piele, renunță la produsele cosmetice care au în compoziție alcool fiindcă acest ingredient îți înrăutățește condiția. De la demachiantul pe care îl folosești până la cremă, investește în produse special concepute pentru îngrijirea pielii afectată de cuperoză sau rozacee.
3. Eczemele pot afecta atât bebelușii, copii, cât și adulții
Termenul de eczeme face referire la un grup de afecțiuni inflamatorii ale pielii care se manifestă prin pete roșii, aspre la atingere și mâncărimi. Acestea pot să apară pe tot corpul, dar în special pe față, mâini și picioare.
Există mai multe tipuri de eczeme: dermatita seboreică, dermatita atopică, eczema de contact, eczema dizhidrotică și altele. Pentru a diagnostica aceste boli de piele, este necesar consultul unui specialist care, în urma unei examinări atente și a unor teste specifice, va recomanda tipul de tratament recomandat. De regulă, tratamentul implică aplicarea unor produse dermatocosmetice care să calmeze mâncărimile și inflamațiile, să hidrateze pielea și să grăbească vindecarea porțiunilor afectate. Folosiți întotdeauna produse pe care este menționat că sunt hipoalergenice, non-comedogenice și că nu au în compoziție parfum ori conservanți.
Sfera bolilor de piele (cel mai mare organ al corpului) este vastă, astfel că este necesar să apelați la opinia unui specialist înainte de a recurge la anumite tratamente. Doar în urma unei diagnosticări corecte puteți să primiți un tratament personalizat, iar supravegherea evoluției este la fel de esențială.