Căutare Live

Celule stem si grasime proprie pentru tratarea cancerului mamar

Specialistii au facut o descoperire care ar putea revolutiona chirurgia plastica si extrem de importanta pentru femeile operate de cancer la san. Cu noua tehnica, medicii chirurgi pot reconstrui tesutul extirpat in urma unei mastectomii. Asta cu ajutorul celulelor stem si a grasimii proprii a pacientei.

Specialistii insa au descoperit o procedura care le-ar putea ajuta enorm.


"Aceasta este o procedura care foloseste grasimi si celule stem. Grasimea si celulele stem ale pacientului sunt combinate intr-un laborator, sunt adaugati factori de crestere, iar dupa aceea sunt injectati intr-un compartiment biodegradabil al sanului. O rezerva de sange este atasata pentru a hrani aceste celule si, in aproximativ 6-12 luni, acel tesut creeaza forma si conturul sanului", a declarat dr. Jennifer Ashton.

Sunt insa si anumite rezerve. "In timp ce acest tesut, grasimea si celulele sunt stimulate cu factori de crestere, preocuparea este sa nu cumva sa restimuleze si celulele canceroase", adauga medicul.

Deocamdata, metoda nu a fost testata clinic. Insa expertii sunt foarte increzatori ca, in urmatorii cinci ani, acesta procedura va deveni extrem de populara in toata America.

Grupa sanguina influenteaza starea de sanatate... VIDEO! Orasele din Romania sunt tot mai zgomotoase...
Ultimele știri