Căutare Live

Cercetatorii au descoperit de ce te imbolnavesti daca esti stresata

Cercetatorii americani au descoperit ca stresul te poate imbolnavi pentru ca slabeste rezistenta sistemului imunitar, relateaza Daily Mail.

Stresul prelungit creste riscul de a raci si afecteaza rezistenta sistemului imunitar la boli, in general. Oamenii de stiinta au ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu in cadrul caruia mai multe persoane au intrat in contact cu un virus.

Cercetatorii au constatat ca cei care erau stresati erau de doua ori mai predispusi la imbolnavire. Sistemul imunitar al acestora era mai putin rezistent la cortizol, hormonul stresului. Din acest motiv, raspunsul sistemului imunitar la contactul cu virusul a fost reprezentat de inflamatii care s-au extins.

Cand se afla sub stres, celulele sistemului imunitar nu pot controla bine nivelul hormonilor si astfel se formeaza inflamatii care predispun la boala. Pentru ca aceste inflamatii sunt intalnite si in boli precum astmul, cele cardiovasculare sau autoimune, stresul poate favoriza si aparitia acestora.

Foto: hepta.ro

Hula Hoop si trambulina, alternativa distractiva la antrenamentele cardio... Afla de ce biscuitii sunt mai periculosi decat bautura!...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri