Tonul
Proaspat sau conservat, tonul este un aliment excelent pentru sanatatea ochilor tai. In acelasi timp, si pestele gras, precum somonul sau macroul, care au un continut bogat de acizi omega 3, ne protejeaza la fel de bine ochii. Astfel, persoanele care consuma peste de patru sau cinci ori pe saptamana, reduc cu 50% riscul aparitiei cataractei sau a altor boli de ochi.
Morcovii
Acestia sunt recunoscuti inca din cele mai vechi timpuri pentru efectul benefic asupra ochilor si a vederii, deoarece contin o cantitate importanta de betacaroten. Acest antioxidant este foarte important pentru o vedere mai buna si pentru protejarea ochilor de boli, precum cataracta sau degenerescenta maculara. Asadar, consuma morcovi cruzi cat mai des, de cel putin doua ori pe saptamana.
Cartofii dulci
Ca si morcovii, cartofii dulci contin foarte multa vitamina A, sub forma de betacaroten, un antioxidant esential pentru sanatatea ochilor. Asa ca, este bine sa mananci cartofi dulci de cel putin doua ori pe saptamana, dar numai fierti sau copti.
Usturoiul si ceapa
Usturoiul si ceapa au un continut bogat de sulf, necesar producerii unui important antioxidant pentru mentinerea ochilor sanatosi.
Spanacul
Spanacul contine din belsug vitamina C, betacaroten si cantitati mari de luteina, care ajuta la formarea unui ecran de protectie pentru sanatatea ochilor tai.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: fashion-designers.org