Colesterolul este determinat de un hormon din creier

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cincinnati din Statele Unite ale Americii, concentratia de colesterol din sange este determinata de un hormon din creier care regleaza pofta de mancare, informeaza dailymail.co.uk.

Autorii studiului considera ca descoperirea ar putea fi folosita pentru apune la punct noi tratamente eficiente in reducerea concentratiei decolesterol "rau" din sange, care provoaca infarcte si atacuri cerebrale.

Nivelul de colesterol din sange este reglat de fapt, intr-o zona a creierului denumita hipotalamus, de catre un hormon numit grelina ce stimuleaza apetitul.

O concentratie ridicata de grelina i-a facut pe soarecii de laborator sa manance mai mult si sa se ingrase, iar concentratiile lor de "colesterol rau" din sange au crescut.

Milioane de adulti folosesc statine pentru a-si regla nivelul colesterolului si a preveni aparitia bolilor cardiovasculare, insa aceste medicamente au efecte secundare destul de grave: disfunctii hepatice, blocaje renale, slabirea puterii musculare si cataracta.

Colesterolul - prezent in special in carne si produse lactate - este vital pentru organism, insa o concentratie prea mare de "colesterol rau" produce deteriorarea arterelor.

Celalalt tip de colesterol - "colesterol bun" este eficient atunci cand exista in doze ridicate.

Citeste Euforia.tv

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri