- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Carnea se combină doar cu legume verzi, laptele se bea simplu iar fructele se mănâncă proaspete şi la mese separate. Nu mai face compromisuri cu propria ta sănătate! Informează-te responsabil și ai grijă la felul în care combini alimentele!
1. Cereale cu lapte. Deşi unii medici consideră că această asociere de alimente poate avea ca rezultat o scădere a kilogramelor nedorite, nutriţioniştii ne sfătuiesc să ne ferim de ea, pentru că rezultatul este exact opus celui scontat. „Cerealele nu se combină cu laptele. Această asociere de alimente îngraşă”, atenţionează nutriţionistul Lygia Alexandrescu. Cel mai bine este ca laptele să fie consumat necombinat, adaugă medicul.
2. Carne/ mezeluri cu pâine. „Este vorba despre una dintre cele patru reguli alimentare, potrivit căreia combinaţia de carbohidraţi (pâine) cu proteine (carne) este interzisă”, explică medicul. În plus, carnea nu trebuie combinată nici cu lactate, grăsimi sau fructe, dar poate fi asociată cu legume verzi (salată verde, ardei, roşii, castraveţi, varză).
Salamurile, mezelurile, cârnații, crenvurștii, pateurile și în general toate preparatele procesate din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesănătoase. Carnea este folosită în cantități foarte mici, restul fiind tendoane, șorici, gelatină, plus mulți aditivi alimentari periculoși. Se evidentiază doi dintre ei, cei mai periculoși: nitritul de sodiu (E-250), cancerigen, și glutamatul monosodic (E-621), puternic neurotoxic, putand declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington.
Pericole:
- fosfații împiedică fixarea calciului în oase
- copiilor li se stopează creșterea
- cresc numarul persoanelor cu osteoporoza,
- crește obezitatea
- gumele pentru omogenizare nu pot fi digerate de tubul digestiv decat în 10 ani
- apar gastrite
- ulcere
- cancer colono-rectal.
3. Pâine cu unt. Combinaţia nu se adresează persoanelor care vor să slăbească, însă cei cu o greutate normală pot consuma o cantitate de 10 grame de unt pe pâine, spune medicul Alexandrescu.
4. Paste cu şuncă şi smântână. Sunt un „deliciu” în bucătăria italienească, dar fac parte din categoria „aşa nu”. „Combinaţia între carbohidraţi (paste) şi grăsimi (şuncă, smântână) este interzisă. Atenţie, însă – „aceste alimente nu trebuie eliminate, ci doar consumate la momente diferite”, explică nutriţionistul.
5. Brânză/cașcaval cu pâine. „Putem să mâncăm brânză (bogată în calciu) cu pâine (bogată în carbohidraţi) la aceeaşi masă, dar, în acest fel, în intestin va avea loc un proces alcalin, cauzat de carbohidraţi. Astfel, foarte puţin calciu va fi disponibil să se absoarbă, întrucât în mediul bazic, calciul dă reacţii prin care se transformă în compuşi neabsorbabili. Aşadar, indiferent de cantitatea de brânză consumată, putem avea o deficienţă de calciu”, precizează lector dr. Lygia Alexandrescu.
Branza topită este un produs obținut prin topirea și amestecarea ingredientelor la care se adaugă un polifosfat (E-452) care determină asimilarea lentă de calciu, magneziu și fier, ducând la atrofierea oaselor și depunerile de calciu, respectiv E-339, care emulsioneaza și protejează grăsimile. Are efect laxativ și poate tulbura echilibrul de calciu/fosfor.
6. Cartofi cu pâine. „Aici este vorba de o asocierea între două alimente din grupa carbohidraţilor. Potrivit regulilor din nutriţie, carbohidraţii se consumă individual şi necombinaţi, la o masă”, precizează nutriţionistul.
7. Salată de fructe. Atenţie atunci când preparaţi acest desert. Fructele dulci (fructe uscate, banane, mere, pere, struguri) nu se combină cu cele acide (kiwi şi celelalte citrice).
8. Cereale cu fructe uscate. Este o combinaţie greşită asocierea dintre alimentele ce conţin amidon şi fructele uscate. Cerealele se pot combina doar cu legume verzi, spune nutriţionistul.
9. Pepene galben cu prosciutto. Pepenele - galben sau verde - se consumă necombinat. Nu este indicată nici asocierea dintre pepene şi pâine.
10. Fructe, imediat după masă. „Fructele trebuie consumate doar proaspete (nu compot) şi la mese separate”, adaugă medicul Lygia Alexandrescu.
Lygia Alexandrescu, lector universitar doctor - „Asocierile nepotrivite de alimente pot cauza kilograme în plus, celulită, degenerări ale ţesuturilor şi probleme de digestie”
(Sursa: Gândul)
Simptome banale ce te trimit urgent la medic! Tot mai multe românce au această boală gravă... A șocat medicii! Limba unui bărbat nu prezenta nicio denivelare. „Mi-au dispărut papilele gustative. Nu mai simt nimic”...