Live acumFilm: Jack Ryan - Agentul din umbra
Prime Time 20:00iUmor

Consumul de ceai poate reduce riscul de a face diabet

Consumul de ceai poate reduce riscul de a face diabet de tipul doi cu pana la 20%, conform unui studiu realizat la nivel european.

Cercetatorii de la o universitate din Germania au descoperit ca persoanele care consuma, in medie, patru cesti de ceai pe zi, la fel ca britanicii, sunt expuse unui risc mai scazut cu 20% de a face diabet de tipul doi.

Ceaiul poate reduce acest risc datorita faptului ca influenteaza digerarea si asimilarea glucozei si protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi. Aceste beneficii se datoreaza la randul lor polifenolilor din ceai.

Beneficiile acestei bauturi au fost evidente doar in cazul celor care au consumat-o in cantitati mai mari. In cazul participantilor la studiu care au baut intre una si trei cesti de ceai pe zi riscul de a face diabet nu s-a redus.

Potrivit Daily Mail, studiul s-a desfasurat in 26 de centre din opt tari europene, pe 12.403 de subiecti. Consumul de ceai a variat de la nicio ceasca in ceea ce-i priveste pe spanioli, pana la patru cesti pe zi in randul britanicilor.

Foto: pcmlifestyle.com

Recomandari