Acizii grasi de tip omega-3 din peste sunt cei care au aceste efecte benefice. Persoanele care consuma omega-3 in cantitati foarte mici au un creier cu pana la doi ani mai imbatranit decat cei care mananca peste.
De asemnea, se descurca mai greu la testele de memorie, gandirea abstracta le este ingreunata, iar capacitatea de multi-tasking este redusa.
Grasimile omega-3 reduc inflamatiile de la nivelul creierului si au un rol important in dezvoltarea acestuia si in regenerarea celulelor nervoase.
Pentru ca organismul uman nu produce omega-3, acesta trebuie obtinut consumand peste. Tipurile de peste cu cel mai ridicat continut de omega-3 sunt tonul, somonul, macroul, heringul, sardinele si ansoa.
Si suplimentele aimentare cu ulei de peste sunt la fel de bune si sunt eficiente si in prevenirea atacurilor de cord.
Foto: hepta.ro
Cum sa-ti pastrezi silueta in noul anotimp!... Mirosul de rozmarin te face mai inteligenta...