Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Credeai că procedezi bine? Cum să faci duș corect, potrivit dermatologilor

Pentru mulți dintre noi, unul dintre cele mai naturale și simple obiceiuri este dușul zilnic, ca parte din rutina de îngrijire.

Dermatologii ne învață cum să facem corect duș

Profimedia

Dermatologii spun că rutina de îngrijire a pielii începe în duș, cu o exfoliere corectă, o epilare ca la carte și alegerea produselor corespunzătoare pentru o piele sănătoasă și hidratată.

Specialiștii vorbesc despre importanța tuturor factorilor care pot influența un duș corect. Primul lucru care trebuie verificat este temperatura apei. Chiar dacă ni se poate părea relaxant să facem duș cu apă fierbinte, experții spun că nu este indicat. Apa fierbinte poate afecta pielea, îndepărtând lipidele esențiale ale pielii. Prin urmare, înainte să intri în duș, asigură-te că temperatura apei este călduță în loc de fierbinte.

În loc să te speli pe față la chiuveta din baie, în fața oglinzii, alege să faci asta în duș, folosind un gel de curățare exfoliant. Atunci când îți speli părul, alege să îți începi dușul cu asta. Dermatologii indică să folosești produse fără sulfați, potrivite pentru tipul tău de scalp și de păr. Apoi te poți spăla pe corp, insistând cu buretele în zone precum subraț, picioare și zonele intime. O dată sau de două ori pe săptămână este indicat să folosești un gel de duș exfoliant pentru a îndepărta stratul de piele moartă.

Legat de epilare, dermatologii spun că înainte de a începe întreg procesul trebuie să te asiguri că ai curățat pielea și că porii ți s-au deschis de la apa caldă. Pentru a evita iritațiile, ar trebui să folosești o cremă epilatoare sau o spumă de ras.

Rutina ta din duș nu se termină atunci când închizi apa. Este foarte important cum îți usuci pielea, fără a freca excesiv. De asemenea, pentru a spori hidratarea, dermatologii recomandă aplicarea unei loțiuni.

Recomandari