Antena Căutare

Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu bicarbonat de sodiu

Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu bicarbonat de sodiu - problema pesticidelor este cât se poate de reală, mai ales că în sezonul toamnei fructele și legumele sunt la mare căutare. Se știe că majoritatea fructelor și legumelor celor din comerţ sunt contaminate cu substanţe toxice.

Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu bicarbonat de sodiu Galerie
bicarbonat de sodiu, fructe si legume

Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu bicarbonat de sodiu - problema pesticidelor este cât se poate de reală, mai ales că în sezonul toamnei fructele și legumele sunt la mare căutare. Se știe că majoritatea fructelor și legumelor celor din comerţ sunt contaminate cu substanţe toxice. Deși acestea au fost adăugate în alimente cu scopul de a le proteja, ele pot fi un adevărat pericol pentru sănătate. Iată cum le elimini folosind bicarbonat de sodiu

Pesticidele sunt produse chimice (exceptând medicamentele) folosite pentru combaterea dăunătorilor plantelor și a produselor agricole stocate, precum și pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului și animalelor. Reziduurile lor au însă efecte nocive asupra consumatorilor.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pesticidele pot scădea capacitatea intelectuală, în special la copii. „Pesticidele sunt produse chimice utilizate în agricultură pentru a proteja culturile împotriva insectelor, fungilor, buruienilor şi a altor dăunători. În plus, faţă de utilizarea lor în agricultură, pesticidele mai sunt folosite pentru a proteja sănătatea publică de bolile răspândite de anumite insecte, cum ar fi ţânţarii. Dar pesticidele pot avea, de asemenea, potenţial toxic şi pentru oameni. Acestea pot avea efecte adverse asupra sănătăţii, inclusiv cancer, pot afecta reproducerea, sistemul imunitar sau pe cel nervos. Înainte ca acestea să poată fi autorizate pentru utilizare, pesticidele ar trebui să fie testate pentru toate efectele posibile asupra sănătăţii, iar rezultatele ar trebui analizate de experţi pentru a evalua orice risc pentru om”, arată OMS.

Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu bicarbonat de sodiu

Articolul continuă după reclamă

Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu bicarbonat de sodiu

Eliminarea pesticidelor din legume și fructe cu ajutorul bicarbonatului de sodiu este o metodă simplă care durează doar 15 minute, însă eficacitatea ei este aproape maximă. Spunem ”aproape”, deoarece aceasta poate elimina până la 96% din reziduurile de pesticide de pe coaja fructelor și legumelor.

Pesticidele din fructe și legume se pot elimina și spălându-le cu apă înainte de a le consuma, însă există o metodă mult mai eficientă care vă poate scăpa de 96% dintre reziduurile toxice, folosind bicarbonat de sodiu.

Eliminarea pesticidelor de pe coaja fructelor și legumelor cu bicarbonat de sodiu a fost avizată și de un grup de cercetători de la Universitatea din Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Metoda constă într-un amestec banal de bicarbonat de sodiu, apă și oțet. Cantitatea de ingrediente din amestec ți-o indicăm mai jos.

Bicarbonat de sodiu - soluție pentru eliminarea pesticidelor din fructe și legume

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 10 grame de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă, plus 100 ml de oțet (o ceașcă de oțet), apoi se adaugă legumele sau fructele și se țin 15 minute.

Cercetării americani au folosit ca frcte merele pentru această această metodă, acestea fiind considerate fructele care acumulează cele mai mari concentrații de pesticide.

Soluția de bicarbonat de sodiu a eliminat până la 96% din reziduurile de tiabendazol și fosmet de pe coaja fructelor.

O altă metodă de eliminare a pesticidelor de pe fructe este curățatul coajei. Aceasta metodp este recomandată în special atunci când este posibil să existe un anumit reziduu în crăpăturile fructelor. De asemenea, atunci când gătiţi carne, tăiaţi excesul de grăsime şi pielea, pentru sunt „bureţi” care absorb resturile nedorite de pesticide.

Cele mai contaminate alimente cu pesticide

Cele mai contaminate alimentele cu pesticide grele sunt strugurii, spanacul, roşiile cherry, cartofii, căpşunile, merele, mazărea, ţelina, ardeiul dulce şi nectarinele.

Alimentele care au cele mai puține reziduuri toxice

Fructele şi legumele care au cantităţi mici de pesticide sunt: avocado, cu un procent de doar 1%, mango, kiwi, vinete, varză, ceapă, porumb dulce, ananas, gemuri şi papaya.

O femeie a pus bicarbonat de sodiu la geam și a așteptat! Ce s-a întâmplat

Una dintre cele mai periculoase boli transmite semnale clare. Acestea sunt simptomele cancerului de pancreas... Dieta cu iaurt și banane. Cura minune cu care slăbești 1 kilogram pe zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x