- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Expunerea constantă la poluare, razele ultraviolete, stres și alimente procesate sunt doar câțiva factori care conduc la slăbirea sistemului imunitar. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să combați virozele de sezon.
Întărirea sistemului imunitar
Legume verzi și plante naturale
Consumul de legume verzi, precum spanc și salată, reprezintă surse excelente de vitamine. De asemenea, ceaiurile naturale din gălbenele, măceșe, ginseng și echinaceea te vor ajuta să previi virozele respiratorii, vor stimula sistemul imunitar și vor fortifica organismul împotriva infecțiilor.
Diminuează consumul de zahăr
Zahărul în cantități exagerate poate afecta celulele albe din sânge care sunt responsabile cu eliminarea bacteriilor. Astfel, sistemul imunitar va fi slăbit.
Igiena mâinilor
Spălatul pe mâini trebuie să fie din ce în ce mai frecvent în sezonul rece, protejându-te împotriva bacteriilor de pe toate suprafețele pe care le atingi.
Hidratarea este crucială
Consumul de lichide în sezonul virozelor este foarte important, în special consumul de ceaiuri, fresh-uri și infuzii. Pe lângă toate acestea, trebuie să bei suficientă apă pentru a putea elimina toxinele din organism și a sprijini funcționarea normală a sistemului imunitar.
Alimentele care nu trebuie să lipsească din dieta ta
Specialiștii ne sfătuiesc să introducem în dieta noastră alimente precum broccoli, usturoi, citrice, pește, ghimbir, spanac, cartofi dulci, scorțișoară și carnea roșie. Acestea susțin sistemul imunitar, promovând un stil de viață sănătos.
Ce se întâmplă în corpul nostru când ne mușcă un țânțar. Efectele pe care le poate avea o banală ciupitură...