Live acumObservator 16
Prime Time 20:00Observator Sport

Cum ne luptăm cu gripa. Remedii și sfaturi importante de la medici: "Mall-urile și spațiile închise sunt extrem de periculoase"

Iarna vine cu mii de infecții respiratorii, iar gripa, în aceste zile, închide școlile și sufocă spitalele. Iată câteva remedii și sfaturi.

Sfaturi împotriva gripei sau a răcelii

"Evitaţi locurile aglomerate" este sfatul pe care părinţii îl ignoră cu desăvârşire în plin sezon de gripă.

Parcurile şi locurile de joacă sunt pline, cu toate că medicii i-au sfătuit pe părinţi să nu-i ducă pe cei mici în astfel de spaţii. Şi in spitale este la fel. În Capitală, medicii au ajuns să consulte şi 26 de pacienţi pe oră. În sute de cazuri, virusul gripal a fost confirmat.

Citește și: Delia, în pericol din cauza coronavirusului din China. I s-a interzis să părăsească hotelul din Singapore în care e cazată

Medicii recomandă să evităm locurile aglomerate, unde virusul gripal se răspândeşte mult mai uşor. Şi în parc dacă ieşim trebuie să fim de precauţi. Bine ar fi ca din geantă să nu ne lipsească o mască de protecţie, o sticlă cu dezinfectant şi un pachet de serveţele.

Locurile de joaca sunt extrem de periculoase, spun doctorii. In timp ce se joacă, copiii bolnavi strănută, tuşesc , iar cei sănătosi intra in contact cu aceleasi jucării.

În această săptămână au fost diagnosticate peste 81 de mii de cazuri de infecţii respiratorii.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro