Senzatia de arsura simtita se produce deoarece cantitatea mare de mancare "largeste" stomacul, fapt ce permite acidului gastric sa ajunga in esofag.
Petrecerile sau mesele de sarbatoare sunt ocazii in care poate aparea acest simptom. Dr. Jennifer Ashton, citata de CBS News, afirm ca: "In afara cantitatii mari de mancare, alimentele grase, bauturile alcoolice sau carbogazoase pot provoca arsuri. Alti factori declansatori de arsuri pot fi cofeina si ciocolata".
Trebuie evitate, de asemenea, mancarurile condimentate. Sosul de tomate si citricele pot afecta si ele esofagul. Fumatorii trebuie sa stie ca, din cauza acestui viciu, secretia de saliva, care actioneaza ca un tampon, este incetinita. Pentru a preveni aceste simptome, specialistul face urmatoarele recomandări: "Inainte de culcare, puneti ceva sub perna, pentru a avea capul ridicat cu aproximativ 15 centimetri; nu mancati cu doua-trei ore inainte de culcare, in caz contrar, acidul va ramane in stomac si nu va ajunge in esofag".
Daca arsurile la stomac persista, ele pot provoca boli grave, chiar cancer esofagian. In acest caz, vizita la medic este obligatorie.
Foto: webmd.com