Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Cum să îți menții sănătatea fizică și mintală pe timp de coronavirus

Pandemia de coronavirus și restricțiile cu privire la ieșitul din casă reprezintă un factor demotivant pentru cei mai mulți dintre noi. Faptul că nu mai putem să ne bucurăm de ieșirile în aer liber și de activitățile preferate pot avea efecte psihologice și fizice negative asupra noastră.

Cum să îți menții sănătatea fizică și mintală pe timp de coronavirus

Este important să rămânem în casă până ce această criză va trece si la fel de important să luăm toate măsurile pentru a ne asigura sănătatea fizică și mintală, întrucât acesta este cel mai de preț lucru pe care îl deținem.

Astfel, este nevoie să te adaptezi și să profiți din plin de toate beneficiile pe care tehnologia ți le pune la dispoziție, încât să-ți asiguri sănătatea emoțională, dar și pe cea fizică. În cele ce urmează îți prezentăm metodele prin care poți realiza acest lucru.

Programează o vizită la medic

Vizitele regulate la medic, fie ele și de rutină, reprezintă o practică sănătoasă care te poate ajuta să identifici la timp anumite afecțiuni și să primești sfaturi pentru a duce un stil de viață sănătos. În contextul pandemiei de coronavirus, în care deplasarea la cabinetul unui medic este un obiectiv greu de realizat, este nevoie să te adaptezi și să profiți de inovațiile tehnologice care îți permit să ai parte de un consult medical din confortul propriei tale canapele.

Clinica Virtuala lansată de rețeaua privată de sănătate Regina Maria vine în ajutorul tău și îți permite să te bucuri din propria locuință de consultul unor medici de specialitate. Pentru a realiza acest lucru trebuie doar să-ți faci un cont, să te programezi online, să te asiguri că telefonul, tableta sau laptopul sunt setate corect și să participi la consultația online. Medicul va nota rezultatele consultației, iar tu le vei putea accesa foarte ușor, direct din contul tău.

Rezervă o oră pe zi activităților fizice

Atunci când stai în casă pentru o perioadă lungă de timp, este foarte probabil să-ți pierzi forma și să capeți câteva kilograme în plus din cauza lipsei activităților fizice. Pentru a preveni aceste lucruri și pentru a-ți întreține stilul de viață sănătos chiar și în această perioadă, este necesar să-ți rezervi cel puțin o oră în fiecare zi pentru anumite activități fizice.

Dacă nu ai acces la o bandă de alergat sau la o bicicletă eliptică, poți face exerciții fizice simple, precum abdomene, genuflexiuni, fandări, flotări sau ridicări ale brațelor. În cazul în care vrei să-ți dezvolți o anumită grupă de mușchi, caută online ghiduri din care poți învăța noi exerciții.

Alege jocuri care îți dezvoltă inteligența

Statul în casă și lipsa interacțiunii cu alte persoane îți pot afecta și sănătatea mentală. De aceea, pentru a învinge monotonia și pentru a-ți antrena cât mai mult capacitățile mentale, este necesar să găsești metode optime prin care să faci acest lucru.

Un mod foarte facil de a-ți antrena memoria este apelarea la exerciții de raționamente logice precum puzzle-urile, sudoku, cuvinte încrucișate sau jocuri de inteligență, pe care le poți găsi în mediul online. Optează pentru exerciții care să-ți pună mintea la contribuție și care să fie distractive și plăcute pentru petrecerea timpului liber.

Poartă discuții online cu prietenii

Un alt mod de a-ți păstra sănătatea mintală în timpul unei situații de criză precum cea din prezent este reactivarea legăturilor cu persoanele cu care n-ai mai reușit să vorbești de mult timp. Dacă ai un grup de prieteni cu care obișnuiai să ieși în oraș, poți să-i inviți pe toți într-o videoconferință și să petreceți timp împreună.

Poți profita de faptul că sunteți cu toții laolaltă pentru a juca un joc de grup, pentru a viziona un film împreună sau pur și simplu pentru a povesti ce ați mai făcut în ultimele zile. Contactul cu prietenii tăi, fie el și de la distanță, te va umple de energie pozitivă și te va ajuta să rămâi optimist în această perioadă.

Găsește modalitățile potrivite pentru a te adapta statului acasă și încearcă, pe cât posibil, să profiți de toate oportunitățile pe care tehnologia ți le pune la dispoziție. Rămâi pozitiv și încrezător că această criză se va termina cât mai repede și că te vei putea întoarce în curând la activitățile tale uzuale.

Sursa foto: Shutterstock

Recomandari