Din ce ar trebui sa fie alcatuit meniul de Craciun, pentru a evita ingrasarea si problemele de sanatate:
Articolul continuă după reclamă
Micul dejun:
- clasica salata "boeuf", cu maioneza light (sau, daca va place maioneza de casa, puneti doar doua trei linguri, nu mai mult!)
- fresh de portocale
- Legume, tot felul de legume.
- o bucatica (nu mai mult) din prajitura preferata.
Pranz:
- la pranz iti poti permite sa fii mai aventuriera: un carnat de porc cu vita, friptura (de preferat de pui sau vita), legume murate si un pahar de vin alb.
Cina:
pui, curcan sau vita cu garnitura de cartofi natur cu unt, marar sau simpli.
- salata (de fructe sau legume)
Ponturi:
- Incearca sa inlocuiesti carnea de porc cu cea de pui, vita sau curcan. Daca, totusi, vrei sa pastrezi traditia, evita partile grase si carnatii.
- Prajiturile nu dauneaza atat de mult siluetei daca sunt consumate in cantitati reduse (100 grame/ portia) dimineata si dupa pranz.
- Consuma cat mai multe portocale si mandarine - detoxifiaza organismul
- Dupa ce a trecut perioada Craciunului, fa o cura de detoxifiere doar cu legume si fructe (crude sau fierte).
VIDEO! Zalau: Anestezie cu puterea mintii... Spune NU fumatului! Cum sa ajuti un fumator sa renunte la viciu...