Căutare Live

Cum se realizează corect dezinfecția în cadrul unui salon de frizerie?

          Salonul de frizerie: cunoscut și ca locul în care noțiunea de frumos capată un înțeles aparte. Totuși, având în vedere situația de alertă cu care se confruntă România la momentul de față, fiecare proprietar de afaceri trebuie să țină cont de măsurile optime de siguranță ce au în vedere atât protejarea clienților, cât și a personalului implicat în desfășurarea activităților.

Cum se realizează corect dezinfecția în cadrul unui salon de frizerie?

Chiar dacă ni se recomandă să petrecem cât mai mult timp în confortul propriei locuințe și să evităm ieșirile care nu sunt urgente, îngrijirea personală nu este o activitate ce poate fi pusă pe pauză cu ușurință. Astfel, vizitele la salonul de frizerie sunt o necesitate pentru majoritatea bărbaților care fie doresc să se tundă, fie să își schimbe radical look-ul sau să își aranjeze barba și mustața.

Bineînțeles, dezinfecția și sterilizarea este întotdeauna o activitate obligatorie în cadrul locațiilor de înfrumusețare, pentru a nu ne pune sănătatea sau gradul de îngrijire proprie sub semnul riscului. Cu toate acestea, la ora actuală, saloanele de frizerie trebuie să fie cu mult mai atente decât până acum la aceste procese ce ne pot feri de contactarea virusului COVID-19.

Dezinfecția în cadrul unui salon de frizerie de la A la Z. Iată cum trebuie să procedezi:

  • Diferența dintre curățare și dezinfecție:

În timp ce curățarea se referă la îndepărtarea bacteriilor, a virușilor sau a fungilor de pe fiecare suprafață în parte, dezinfecția este procesul care presupune scufundarea tuturor instrumentelor utilizate în cadrul salonului de frizerie, într-o soluție de sterilizare profesională, pentru o perioadă de cel puțin 15 minute. În acest mod, nu doar bacteriile, ci și toți agenții patogeni care ne pot afecta sănătatea vor fi uciși, iar instrumentele de uz zilnic vor putea fi folosite fără probleme, în siguranță.

Procedura de sterilizare se referă atât la obiectele poroase (așa cum sunt prosoapele sau alte obiecte realizate din țesături), non-poroase (precum sunt instrumentele metalice, confecționate din sticlă sau din fibră de sticlă), cât și la cele cosmetice.

De ce este atât de necesară sterilizarea? Ei bine, o astfel de curățare se impune în principal ca urmare a faptului că obiectele dintr-un salon presupun un contact direct cu clienții, ceea ce înseamnă și un nivel înalt de patogeni și de microbi.

Prin urmare, obiectele poroase necesită a fi spălate cu clor (sau cu soluții profesionale pe bază de clor) la o temperatură mai mare de 90 de grade. De altfel, în cazul în care avem persoane care fie suferă de anumite afecțiuni la nivelul pielii, fie au răni care sângerează, materialele trebuie obligatoriu aruncate după folosire.

Sterilizarea corectă a obiectelor non-poroase (forfecuțele, pilele, unghierele, frezele, etc) se realizează cu produse și materiale de curățenie, respectiv de dezinfecție avizate de către autoritățile competente, spre a evita infecțiile sau contaminările de orice natură, îndeosebi dacă salonul se bucură de un număr însemnat de clienți.

  • Utilizarea, aruncarea, respectiv înlocuirea produselor de unică folosință

O doză suplimentară de atenție trebuie acordată produselor de unică folosință, precum sunt: papucii ce ajută la păstrarea gradului de curățenie, prosoapele ce le înlocuiesc în mod ideal pe cele textile și sunt perfecte la uscarea părului și mănușile care contribuie la maniera potrivită de a lucra curat. Toate acestea trebuie aruncate și înlocuite imediat după folosire.

  • Spălarea mâinilor

Atât înainte, cât și după fiecare serviciu oferit clienților, este esențial să vă spălați pe mâini și să utilizați produse antibacteriene.

  • Purtarea măștilor de protecție în timpul desfășurării activităților

Indiferent de natura serviciului prestat în cadrul unui salon de frizerie sau înfrumusețare, se recomandă purtarea măștilor de protecție. În acest fel, microbii vor fi menținuți la distanță pe cât de mult posibil.

De unde ne aprovizionăm cu produse profesionale pentru dezinfecție și sterilizare?

Chiar dacă toate regulile și recomandările de mai sus nu ne sunt deloc străine, o mare problemă apare în materie de aprovizionarea salonului de frizerie cu produse profesionale de dezinfecție, conform standardelor internaționale de igienă.

Magazinul online Barber-Store.ro este unul dintre furnizorii saloanelor de frizerie care conștientizează pe deplin importanța profesionalismului și a calității, mai ales atunci când ne raportăm la siguranța și la sănătatea proprie, dar și la a celor din jur.

Colaborând cu branduri de renume în domeniu, precum: BARBICIDE, WAHL, SHAVE FACTORY, CLIPPERCIDE și multe altele, Barber-store.ro le pune la dispoziție clienților săi următoarele categorii de produse și ustensile profesionale:

  • Spray-uri dezinfectante pentru mașinile de tuns

Unul dintre cele mai utilizate instrumente în cadrul unui salon de frizerie este, fără doar și poate, mașina de tuns. De aceea, spray-urile dezinfectante destinate mașinilor de tuns sunt de maximă necesitate.

Astfel de produse au rolul nu doar de a curăța și dezinfecta, ci și de a reduce uzura, de a menține lamele ascuțite pentru o perioadă îndelungată și de a prelungi durata de viață.

  • Soluții dezinfectante instrumentare

Având o acțiune agresivă asupra bacteriilor, soluțiile dezinfectante disponibile pe Barber-store.ro distrug salmonelele, ciupercile și virusul hepatitei B și C. De asemenea, acestea conțin și o formulă împotriva ruginii, în cazul în care te confrunți cu astfel de neplăceri.

  • Recipiente pentru sterilizare

În funcție de mărimea dorită, poți opta pentru recipientul care se potrivește cel mai bine în salonul tău. Cu ajutorul său, se reduce considerabil riscul de transmitere a numeroase boli, fără a avea contact cu soluția dezinfectată.

  • Sterilizator prosoape

Cu o acțiune antibacteriană și antigerminare, sterilizatorul pentru prosoape asigură două funcții esențiale: în primul rând, încălzește materialele textile și, mai apoi, le sterilizează eficient.

  • Sterilizator UV pentru instrumente

Fiind în conformitate cu standardele internaționale de igienă impuse, acest produs va ușura procesul de sterilizare a instrumentelor din salonul tău, garantând rezultate optime.

Bineînțeles, BARBER-STORE este un magazin care întotdeauna răspunde cu promptitudine și seriozitate tuturor necesităților clienților săi. Astfel, pe lângă cele mai înalt calitative produse pentru dezinfecție și sterilizare, acesta a adus în premieră în România mașinile de tuns profesionale de la BaByliss.

Experții în frizerie și în înfrumusețare știu deja că aceste mașini de tuns sunt o ediție limitată a brandului BaByliss și că orice salon de frizerie care se respectă ar trebui să dețină un astfel de model.

Prin urmare, dacă îți dorești să menții nivelul de profesionalism, dar și de igienă al salonului tău de frizerie la cele mai înalte cote, nu ezita să accesezi Barber-Store.ro și să adaugi în coș produsele de care ai nevoie, până se epuizează stocurile!

Mulți români apelează la medic, dintr-o cauză comună! Cum am ajuns să ne facem rău, încercând să ne apărăm de coronaviru... Cum să-ți îngrijești dantura în mod corect?...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x