Nutritionistii rusi recomanda sa limitati consumul de carbohidrati, in special zaharurile (bomboane, inghetata, ciocolata, produse de patiserie), deoarece se dizolva repede in organism si se transforma in grasime.
De asemenea, nu este recomandat consumul de grasimi animale. Cantitatea de sare si fluidele din alimentatie sunt de asemenea limitate. Nu este recomandat consumul de condimente acute, piper, mustar si maioneza in cantitati prea mari. Din meniul dietei ruse sunt excluse alimentele afumate si sarate, cu exceptia verzei (imbunatateste digestia). Sunt excluse si bauturile alcoolice. Dieta rusa ar trebui sa fie urmata timp de cel putin doua luni.
Luni
Mic dejun: 100 g peste fiert, 150 g salata de varza, mazare verde, morcovi fierti, o ceasca de cafea neagra, fara zahar.
Gustare: 150 g carne fiarta, 100 de grame de branza de vaci, 2 mere.
Pranz: supa de legume, 150 g salata de varza si morcovi, 1 ceasca de compot de mere.
Cina: 100 g peste fiert, 2 cartofi fierti, o ceasca de ceai fara zahar.