În plină epidemie de gripă în România, după ce 63 de oameni au murit până acum, metodele de prevenire rămân cea mai la îndemână soluție pentru a evita contactarea virusului gripal. Spălarea mâinilor cu apă și săpun este una dintre ele, însă medicii au câteva recomandări.
Odată cu spălarea regulată pe mâini, mai ales înainte de a atinge un produs alimentar, scade riscul ca persoana să se îmbolnăvească de hepatita A, diaree infecțioasă, gripă sau răceală, spun oamenii de știință.
Cum te ferești de gripă? Spălatul pe mâni durează cel puțin 20 de secunde
De asemenea, potrivit secretele.com, aceștia avertizează că spălarea pe mâini nu trebuie să se facă la repezeală, ci să se desfășoare cel puțin 20 de secunde. Mai mult decât atât, trebuie să știți că e necesar să să spălați pe mâini ori de câte ori urmează să mâncați.
Folosiți săpun și apă fierbinte
Pentru a elimina microbii definitiv, trebuie să folosiți săpun iar apa să fie fierbinte. O atenție deosebită trebuie acordată atât unghiilor cât și zonei de sub unghii pentru că acolo își fac de regulă casă, cei mai mulți microbi.
Ulterior, mâinile trebuie clătită cu apă curată și șterse cu un prosop. Este foarte important să vă spălați pe mâini și după ce îngrijiți o persoană bolnavă, după și înaintea folosirea toaletei, după și înaintea schimbării scutecelor celor mici, după ce vă suflați nasul, după ce atingeți un animal și după ce duceți gunoiul.
Anunț de ultimă oră! Ministerul Sănătății transmite rezultatul analizelor apei. Care este efectul asupra populației!... Efectele sunt miraculoase. Ce se întâmplă cu rinichii tăi când consumi o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu...