Căutare Live

De ce sunt atât de dureroase pielițele de la unghii și cât de periculos este să le rupi

Te-ai întrebat vreodată de ce pielițele de la unghii provoacă atât de multă durere, în ciuda faptului că rana este una minoră? Află răspunsul de pe a1.ro și cât de periculos este să le rupi.

Cu toate că sunt doar o fâșie de piele care atârnă pe degetul tău, pielițele sunt extrem de dureroase. Adesea pare că ele apar din senin, însă acest lucru nu este întâmplător. Pielițele se desprind și devin dureroase atunci când pielea din jurul unghiilor tale devine slabă și fragilă până la crăpare.

„Pot rezulta dintr-o varietate de lucruri, cum ar fi mușcatul unghiilor, o manichiură proastă, pielea uscată, folosirea unui săpun multe prea dur, din cauza temperaturilor scăzute”, a spus medicul dermatolog James Collyer pentru GQ, potrivit Mental Floss.

Citește și: Cât de periculos este praful din casă și cum eviți formarea lui. Trucurile simple care îți vor menține locuința curată

Nici vara nu este exclus să te alegi cu pielițe dureroase în jurul unghiilor pentru că apa din piscină poate produce acest efect de sensibilizare. De altfel, dacă nu folosești un balsam protector pe tot parcursul anului, probabil că te vei confrunta adesea cu această problemă deranjantă.

Citește și: Ce sunt petele albe de pe unghii. Afecțiunile indicate de apariția acestora

De ce pielițele de la nivelul unghiilor sunt atât de dureroase

Motivul pentru care pielea crăpată din jurul unghiile provoacă o durere semnificativă, deși este vorba doar despre o rană mică, e reprezentat de reacția tuturor terminațiilor nervoase și a vaselor de sânge din vârful degetelor. Cu cât unghia ta devine mai inflamată, cu atât mai mult împinge acei nervi.

Pentru a evita infectarea lor, indicat este să le îndepărtezi cu ajutorul unei forfecuțe. Nu le rupe sau smurge pentru că, cel mai probabil, va curge sânge și îți vei provoca o rană.

Citește și: Ce se întâmplă dacă porți blugi sau pantaloni mulați, care te strâng în zona nasturelui. Ce pățești

Din păcate, nu poți evita crăparea pielii de la nivelul unghiilor decât dacă folosești cremă hidratantă în mod constant. Mai există câteva lucruri pe care le poți face: poartă mănuși când speli vasele sau cureți casa/ ai activități în gospodărie și încearcă să nu tai cuticulele.

Unele persoane preferă să taie deoarece unghiile arată mai îngrijit, dar acest obicei poate lăsa unghia fără protecție în fața bacteriilor.

Cât de periculos este praful din casă și cum eviți formarea lui. Trucurile simple care îți vor menține locuința curată...
Parteneri
Cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor
Catine.ro
Ultimele știri
x