Live acumObservator 23
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Depresia poate fi combătută prin câteva metode la îndemâna oricui

Depresia este afecțiunea secolului nostru. Este frecventă, inclusiv în rândul copiilor, afectând grav starea de spirit și modul de viață al celui afectat.

Metode pentru a scăpa de depresie

runnersworld.com

Pentru a avita în mod natural depresia, trebuie doar să urmați aceste reguli de viață. Sunt simple și la îndemâna oricui.

Faceți sport sau mișcare în aer liber

Exercițiile fizice zilnice sunt adesea considerate cea mai eficientă metodă de a trata depresia. Studiile arată că mișcarea ne îmbunătățeșt sănătatea, starea de spirit, crescând nivelul de energie. Exercițiile moderate, făcute săptămânal, pot ameliora depresia, fiind la fel de eficiente ca și antidepresivele, potrivit unui studiu realizat de Dr. Andrea Dunn, scrie almanahonline.ro.

Adoptați o dietă sănătoasă

Numeroase studii au arătat că o dietă sănătoasă poate juca un rol în gestionarea eficientă sau chiar în prevenirea depresiei. Această afecțiune afectează obiceiurile alimentare în două moduri, unii găsesc refugiu în alimente, care duc la creșterea în greutate, iar acest lucru poate agrava stara de depresie, de asemenea, poate duce la lipsa apetitului.

Somnul de calitate

Un somn bun și de calitate este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mintală. Unele studii au arătat că somnul poate avea efecte aproape imediate pentru reducerea depresiei.

Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea calității somnului.

Limitați timpul de expunere în fața ecranului ( la lumină albastră), mai ales înainte de culcare. În general, este recomandat să închideți telefonul, să opriți calculatorul și televizorul, cu cel puțin două ore înainte de a vă culca.

Limitați aportul de cofeină pe parcursul zilei. Deși, are multe beneficii pentru sănătate, aceasta are și unele efecte negative, de exemplu, poate afecta negativ somnul.

Meditează, deoarece meditația este bine cunoscută pentru a ajuta la reducerea stresului, la ușurarea anxietății și calmarea stării de spirit.

Un somn de calitate în timpul nopții poate îmbunătăți starea de spirit, la fel ca alimentația și mișcarea, dar specialiștii atenționează că atunci când suferiți, totuși, de depresie severă, pe lângă metodele naturale, este indicat neapărat să se consulte un doctor.

Recomandari