Descoperire șocantă făcută recent de o echipă de reporteri. Ce conține mai exact parizerul cumpărat și consumat de români? Detaliile ce au ieșit la iveală sunt de-a dreptul scandaloase! Ce trebuie să afle consumatorii?
Mâncăm alimente vechi şi suntem păcăliţi de etichete înşelătoare. Ne-o spun inspectorii de la protecţia consumatorului care descoperă, în cadrul controalelor, mii de produse ţinute în condiţii improprii. Rareori, însă, ancheta lor merge mai departe, aşa încât vânzătorii să renunţe la practicile care ocolesc legea.
O echipă Observator a continuat demersul autorităţilor în laborator, unde a dus mezeluri cumpărate din piaţă. Rezultatul: produsele puneau în pericol sănătatea clienţilor.
După câteva zeci de minute s-a descoperit că parizerul pe care l-am cumpărat din piaţă are proteina alterată, iar cârnaţii şi salamul au grăsimile uşor alterate.
În cadrul unei acţiuni care a avut loc la finalul anului trecut, în toată ţara, inspectorii ANPC au verificat peste o mie de comercianţi şi au descoperit că 711 nu respectau legea.
În urma controalelor ANPC, au fost retrase de la vânzare în jur de două tone şi jumătate e produse din carne, în valoare de aproape 30 de mii de lei. S-au aplicat peste 800 de sancţiuni şi s-au dat amenzi în valoare de peste un milion şi jumătate de lei.
Tu știi să faci diferența? Cum deosebești gripa de viroză și cum te poți proteja – VIDEO... Fractura de tibie – simptome, primul ajutor, complicații, recuperare...