- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
O gasesti prin piete din iulie pana in decembrie. Alege-le pe cele cu frunze neofilite si cu radacina ferma. Daca ai o gradina micuta, poti planta sfecla fara probleme pentru nu necesita ingrijiri speciale.
Sfecla proaspata se va pastra la intuneric timp de cateva saptamani.
Pentru a gati sfecla, nu e nevoie neaparat sa o decojesti. Taie doar frunzele si firele de radacina. Poti da sfecla prin storcatorul de fructe (sucul este un bun detoxifiant, dar fiind foarte puternic se consuma in cantitati mici), o poti coace la cuptor sau adauga in salate.
Timpul de coacere (in folie de aluminiu sau simpla) este de aproximativ 2 ore, iar cel de fierbere este de 1 ora.
Sfecla coapta se potriveste bine cu cibulet (chives) si ulei de alune. De asemenea, poti sa o coci unsa cu ulei de masline si seminte de chimion. Presara apoi niste branza feta si mai coace-o putin. Coapta simpla, in coaja, sfecla se poate consuma unsa cu un cubulet de unt.
Daca nu poti bea sucul de sfecla simplu, mai adauga in storcator niste morcovi, mere sau chiar citrice. Aceasta combinatie iti va umple corpul de vitamine si energie.
Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!
Foto: flickriver.com