Ce sa mananci
Varianta I
Consuma la micul dejun cereale cu lapte, un iaurt mic, un ou fiert cu putin spanac si o felie de paine prajita. La pranz, poti manca o salata din legumele preferate, in care ai adaugat cateva nuci.
Mai poti opta si pentru o omleta cu multe rosii si ceapa, dar si o garnitura de legume inabusite (ardei, pastai, dovleac, vinete). Tot la pranz poti consuma si cartofi natur cu marar din belsug, branza si o rosie, o ceapa si cateva masline alaturi.
Pentru desert poti alege un mar, o portocala, capsuni sau chiar un morcov proaspat. Nu uita sa adaugi in salata doar ulei de masline (ori de nuca de cocos sau de peste), la fel desupra cartofilor, daca vrei sa adaugi si putin ulei.
Cina va fi luata inainte de orele 20.00 si va fi ultima masa a zilei. Poti opta pentru broccoli fiert cu putina sare, in care ai adaugat cateva nuci sau o salata de morcov si ardei rosu cu putin ulei de peste pe deasupra.
Varianta II
Pestele este recomandat in orice cura de detoxifiere. Astfel, poti alege somonul pentru cina, cu o garnitura de mazare, cartofi, vinete, rosii, ceapa si usturoi, toate lasate cateva minute la cuptor, fara ulei. De asemenea, foarte buni sunt si cartofii copti ca garnituta la peste. Pentru cina, salata de rosii este ideala in orice cura de detoxifiere. O pregati cu putina ceapa, usturoi sau un ardei rosu. O alta varianta de cina este formata din legume pe gratar si branza slaba rasa deasupra.
ATENTIE!
Toate aceste alimente sunt recomandate a fi consumate timp de trei zile, la ore fixe. Nu uita ca dimineata sa bei pe stomacul gol un pahar de apa in care ai adaugat sucul dintr-o lamaie.
Cei doi litri de apa pe zi sunt obligatorii, la fel ca si limonada sai ceaiul verde care favorizeaza digestia. Alcoolul si tutunul, precum si dulciurile sunt interzise pe perioada curei de detoxifiere.
SECRETUL REUSITEI
Secretul unei cure de detoxifiere eficiente consta in consumul de fructe si legume proaspete si multe lichide, ceea ce asigura absorbtia tuturor vitaminelor si mineralelor din alimentatie.