Niciun aliment nu are “zero” calorii. Totuși, a fost dovedit științific că alimente bogate în proteine și anumite legume, fructe și mirodenii au proprietăți “miraculoase” întrucât, pentru a le digera, organismul “arde” mai multe calorii decât conțin ele.
a1.ro vă prezintă dieta sedentarilor!
Așadar, ideea e să consumați cât mai multe alimente din listă, iar kilogramele se vor topi pur și simplu:
Dieta nu este recomandată însă pe termen lung. De preferat, alimentele cu calorii negative ar trebui combinate cu carbohidrați și grăsimi “bune”.
Lista alimentelor cu calorii negative
- LEGUME: ceapă, morcov, țelină, castravete, sfeclă, varză, dovlecel, sparanghel, spanac, fasole verde, conopidă, ridiche neagră, ridiche de lună, ardei iute, andive, ruccola, capere, ciuperci.
- CONDIMENTE: usturoi, busuioc, pătrunjel, tarhon, mărar, cimbru, mentă, salvie, cuișoare.
- FRUCTE: ananas, lămâie, căpșuni, mango, zmeură, afine, portocale, grepfrut, mere, cireșe, vișine, coacăze, caise, mure, pepene.
- PROTEINE: carne slabă de pui, vițel, iepure, curcan, pește, lactate degresate, ouă, nuci, alune.