Desi avem de-a face cu patru termeni, este vorba doar de doua tipuri de produse.
Pe de o parte exista produsele bio, denumite si organice si ecologice, obtinute din productii cultivate pe terenuri pe care nu s-au aplicat ingrasaminte chimice, care nu provin in urma modificarilor genetice si pentru care o autoritate certifica faptul ca acele produse sunt realmente ecologice.
Consumatorul poate afla daca un produs este bio (organic sau ecologic) de pe eticheta sa, pe care trebuie inregistrata marca sau sigla bio.
Daca pe eticheta nu avem nicio mentiune care sa ateste calitatea de bio (eco, organic) inseamna ca acel produs nu intra in aceasta categorie.
A doua categorie de produse sunt cele naturale care nu au fost cultivate pe terenuri netratate chimic si pentru care nu este nevoie de certificat care sa ateste calitatea lor.
Gradual vorbind, produsele bio (organice sau ecologice) sunt cele mai sanatoase, cele mai verificate si mai controlate, iar pe locul secund se afla cele naturale.
Citeste Revista Felicia