Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Doua linguri de ulei de masline consumate zilnic reduc riscul de boli cardiace

Uleiul de masline este cunosut demult ca fiind benefic pentru inima, dar abia acum oamenii de stiinta au descoperit valoarea exacta a avantajelor pe care le are.

Potrivit unui studiu al cercetatorilor spanioli, doar doua linguri de ulei de masline consumate in fiecare zi pot reduce cu aproximativ jumatate riscul de a muri din cauza unor probleme cardiace.

Astfel, s-a demonstrat ca uleiul de masline, o componenta esentiala a unei diete mediteraneene, este chiar mai important in prevenirea bolilor de inima decat se credea pana acum. Uleiul de masline este bogat in grasimi monosaturate si polifenoli, compusi care pot reduce inflamatiile din organism si reduce riscul de a se forma cheaguri de sange.

Potrivit Daily Mail, cercetatorii spanioli au studiat efectele consumului de ulei de masline pe 40.622 de oameni, pe o perioada de 13 ani. Astfel, au vrut sa vada cum influenteaza acesta rata mortalitatii si au constatat ca cei care au consumat doua linguri de ulei de maslline zilnic au fost expusi unui risc mai scazut cu 44% de a deceda din motive cardiace.

Foto: turkishjournal.com

Recomandari