Antena Căutare

Aglomeratie incredibila in Spitalul Judetean Arad: Doua mame si un copil impart acelasi pat

Virozele imping zeci de copii pe paturile de spital, iar copiii se-mping intre ei ca sa-si faca loc! La sectia de pediatrie a Spitalului Judetean din Arad, mamele dorm cate doua in pat, cu cel putin un copil intre ele. Iar unii dintre parinti si-au adus cu ei paturi de-acasa, doar ca sa nu-i lase pe cei mici singuri. Mai grav e ca riscurile sunt mari. O astfel de aglomeratie poate duce la aparitia infectiilor instraspitalicesti.

In acelasi pat dorm pana si trei copii, iar mamele umbla cu patul pliant dupa ele, ca sa poata fi alaturi de micuti. Iar valul de viroze baga tot mai multi oameni in spital. In special copii. Intr-un alt salon, 15 mame si copii stau in cinci paturi. Si-au pus scaune, ca sa poata dormi de-a curmezisul.

“Azi noapte nu am avut aer, va jur! Eu sunt cu doi copii internata!”, spune, disperata o mama.

Dorin Lazar, seful Sectiei de Pediatrie a SPitalului Judetean Arad spune ca situatia se datoreaza “Virozelor foarte multe, cu tuse, cu febra, ceea ce duce la un aflux foarte mare de internari catre spital”.

Cert este ca, astazi, la ora opt dimineata, erau 61 de internari pe 40 de paturi. “In perioada de weekend, incepand de la ora 2 vineri si pana luni dimineata, se interneaza aproape 50 la suta din totalul paturilor”, a mai spus Lazar.

De parca n-ar fi fost de ajuns, nici asistentele nu fac fata. Lucreaza cate trei pe tura, doua la etaj si una la parter pentru zeci de pacienti.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x