Live acum
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Dr. Cătălin Costovici, date cutremurătoare despre cancer: "Nu cred că e familie în România care să nu aibă cel puțin un bolnav de cancer”

"Cancerul era boala pe care o făceai la bătrânețe, acum este boala tuturor, indiferent de vârstă", explică medicul oncolog Cătălin Nicolae Costovici, care susține că numărul îmbolnăvirilor s-a dublat în ultimii 30 de ani în România.

"Cancerul era boala pe care o făceai la bătrânețe, acum este boala tuturor, indiferent de vârstă", explică medicul oncolog Cătălin Nicolae Costovici, care susține că numărul îmbolnăvirilor s-a dublat în ultimii 30 de ani în România.

Specialistul a vorbit la „Dar și Har”, de la Antena 3, despre felul în care s-a schimbat, de-a lungul timpului, apariția cancerului.

„S-a dublat numărul de cancere față de perioada de după Revoluție. Vârsta la care apare această boală a scăzut considerabil. Cancerul era o boală a vârstnicilor, acum e boala tuturor. E foarte clar că nu mai e ca la carte.

Explicațiile sunt multiple. Ritmul de viață în care trăim, alimentația, poluarea, forma de stres, toate vin pe un fond genetic destul de firav și atunci apar aceste drame. Genele noastre care fac față cu brio în general agresiunilor, apropo de celule tumorale care pot să survină, dar organismul are capacitatea de a le intui și a le distruge, dar când avem atâția factori exogeni care vin pe acest sistem, genele nu se mai pot repara și o iau razna. Cred că din cauza aceasta vedem această explozie de cancere. Nu cred că e familie în România care să nu aibă cel puțin un membru bolnav de cancer”, spune medicul.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro