Obișnuiești să mănânci pâine la fiecare masă, cu orice fel de alimente, în orice combinație de mâncăruri și gustări? Ei bine, trebuie să știi că odată ce decizi să renunți la a mai face asta, apar numeroase schimbări în organismul tău.
Iată ce modificări apar atunci când nu mai mănânci pâine, potrivit secretele.com:
Se elimină apa din organism
Dacă ai încercat să nu mănânci pâine, o perioadă, probabil că ai observat faptul că ai pierdut câteva kilograme. Acest lucru se întâmplă deoarece elimini apa. Odată cu eliminarea carbohidraților din dietă, retenția de apă scade semnificativ.
Ce poate apărea, atunci când renunți la pâine și carbohidrați
Atunci când carbohidrații sunt excluși din alimentație, organismul începe să consume glicogen, iar țesutul adipos scade. În urma acestei etape, pot apărea simptome precum respirație urât mirositoare, oboseală, amețeală, insomnie.
Ce carbohidrați trebuie să elimini
Un studiu publicat în revista Plus One, mai scrie sursa citată, arată că acei carbohidrați rafinați, care influențează direct nivelul de acid palmitoleic din corp, cresc riscul de apariție de boli cardiace și a diabetului zaharat de tip 2. Carbohidrații din produse din cereale integrale pot echilibra colesterolul din sânge și chiar diminuează riscul apariție bolilor cardiace, atacului vascular cerebral, obezității și al diabetului.