Căutare Live

Exercitiile Tai Chi reduc durerile de articulatii

Tai Chi, celebrele exercitii fizice si psihice de origine chineza, permit reducerea durerilor articulare in cazul persoanelor care sufera de artrita si, totodata, a oboselii acestora, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite si publicat pe 7 noiembrie.

"Studiul nostru arata ca sedintele de Tai Chi ofera binefaceri notabile persoanelor care sufera de orice fotma de artrita, inclusiv de fibromialgie, de artrita reumatoida si de osteoartrita", a explicat Leigh Callahan, profesor al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii din Carolina de Nord si principalul autor al studiului.

"Am facut aceeasi constatare si la grupurile de pacienti care traiesc atat in mediul rural, cat si in cel urban, dintr-un stat din sud si, respectiv, dintr-un stat din nord", a adaugat Callahan, citat de AFP.

Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de stiinta au recrutat 354 de persoane care sufereau de diferite forme de artrita din 20 de locatii ale Carolinei de Nord si ale statului New Jersey.

Participantii la studiu au fost impartiti, la intamplare, in doua grupuri. Primul a beneficiat de opt saptamani de initiere in tainele exercitiilor Tai Chi, avand doua sedinte pe saptamana, iar cel de-al doilea grup a inceput aceleasi cursuri de Tai Chi mai tarziu, pentru a putea fi comparate efectele.

Toti pacientii trebuiau sa fie diagnosticati ca suferind de artrita, sa aiba cel putin 18 ani si sa se poata misca independent.

Autorii studiului au strans date despre fiecare participant privind gradul de durere, de oboseala si de rigiditate si performantele lor fizice de dinantea, dar si de dupa studiu.

Intrebarile puse participantilor au vizat capacitatile lor de a se misca si de a actiona in viata de zi cu zi, starea lor de sanatate generala, precum si masurile psihosociale, cum ar fi gradul de deznadejde provocata de problemele psihice.

Masurarea performantelor lor fizice a luat in calcul timpul petrecut in pozitia asezat si in picioare, capacitatea pacientilor de a merge normal si rapid si echilibrul pe care si-l puteau tine in momentul in care stateau intr-un singur picior.

La sfarsitul celor opt saptamani, persoanele din primul grup au prezentat ameliorari moderate in ceea ce priveste durerea, oboseala si rigiditatea articulatiilor.

Tai Chi este tipul de arte martiale cel mai practicat din intreaga lume.

Citeste Intact News
Foto: taichimaster.com

Reumatismul se trateaza cu bai de plante... Sucul de portocale provoaca guta...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri