Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

Observator Special | Femeile, mai rezistente in fata durerii decat barbatii (Studiu)

De ce pretind barbatii ca nu inteleg femeile? Din invidie, credeti-ne! De acord, femeile sunt mai sensibile si mai delicate decat ei, dar au un punct forte: suporta durerea mult mai bine. Si asta desi o simt mult mai intens si pe o durata mult mai lunga. Au constatat-o oamenii de stiinta americani! Asadar, acum avem si explicatia logica a faptului ca cea mai mica umbra de raceala transforma barbati in toata firea in niste pusti mofturosi si plangaciosi.

Dureri de cap, de stomac, de dinti, de picioare si nu numai, sunt percepute mai intens de femei decat de barbati. Cel putin asta spun cercetatorii de la Universitatea Stanford din SUA. Savantii sustin ca e vina ar fi hormonii feminini, dar si existenta menstruatiei.

Femeia suporta o perioada mult mai indelungata durerea si se prezinta la medic atunci cand nivelul, intensitatea durerii este mult mai mare. S-a constatat ca durerile musculo-scheletice, digestive, cardio vasculare sunt percepute mai acut.

Domnii nu au cum sa le contrazica pe doamne, indiferent de gradul lor de celebritate.

Pictorul Lucian Bruma a pictat femeia in toate formele ei, asa ca o intelege mai bine ca oricine.

"Femeia prin natura ei, prin constructia ei este mult mai sensibila decat barbatii. Organismul ei este mult mai complex decat cel al barbatului si asta determina o serie de factori genetici, hormonali si psihologici contribuie decisiv la accentuarea durerii", a spus acesta.

Iar daca ne gandim la faptul ca femeia suporta cu eroism cea mai puternica durere posibila, adica cea a nasterii, atunci putem spune ca sexul frumos merita clar o statuie care sa fie asezata la loc de cinste.

Recomandari