- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Toate condimentele au avantajele lor pentru sanatate, insa unele se remarca prin faptul ca sunt chiar mai sanatoase decat alimentele cu care se consuma.
1.Mustar. Acest condiment este produs din seminte de mustar, carora li se adauga si alte ingrediente in fuctie de reteta. Semintele de mustar contin izotiociamat, foarte eficient in lupta impotriva cancerului de esofag si de plamani. Cu cat mustarul este mai iute, cu atat contine mai multe seminte fiind, prin urmare, o sursa si mai concentrata de izotiociamat. Mustarul contine si foarte mult fier, element esential pentru producerea globulelor rosii din sange.
2.Wasabi. Initial, wasabi-ul se consuma cu sushi pentru ca distrugea bacteriile prezente in pestele crud. Ca si mustarul, si acest condiment contine izotiociamat, insa in proportie mai mare. O lingurita de wasabi contine 24 de miligrame. Antioxidantii din wasabi ajuta la reducerea riscului de a face boli de inima sau accident vascular cerebral prin faptul ca previne coagularea trombocitelor din sange.
3.Sos de chilli. Ardeii iuti chilli sunt ingredientul principal al acestui sos foarte picant. Capsaicina pe care o contin ardeii este inclusa de multe ori si in pastilele de slabit pentru ca mareste rata cu care organismul arde caloriile. Sosul de chilli ajuta organismul si sa controleze nivelul glicemiei. O lingurita de sos contine 85 de miligrame de beta-caroten, care se transforma in organism in vitamina A. Consumul regulat de sos de chilli previne si aparitia bolilor de ochi, reducand riscul degenerarii maculare care intervine odata cu inaintarea in varsta.
Foto: kalyx.com
Paracetamolul vindeca durerile din dragoste... Durerile pot fi eliminate prin alimentatie...