Ca in cazul oricarui aditiv alimentar, este foarte bine sa consultam eticheta si in cazul fix-urilor alimentare. Chiar daca ne usureaza munca la fabricarea dulceturilor sau muraturilor, ele sunt formate in realitate din E-uri. Astfel, alimentele care ar trebui sa fie “de casa”, devin adevarate produse industriale.
Ananasul este un fruct exotic care trebuie intotdeauna consumat in stare cruda pentru ca este un puternic antiinflamator si digestiv. Acesta contine un complex enzimatic ce contribuie la digestia foarte eficienta a carnii. De aceea este si unul din putinele fructe care ne sunt recomandate dupa o mancare grea.
Painea ar trebui sa fie unul din alimentele de baza in alimentatia noastra. Cu toate acestea, trebuie sa stim ca nu orice paine este benefica sanatatii. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca painea nu ingrasa, atata timp cat este calitativa. De asemenea, conteaza cantitatea de paine, cu ce o asociem si cand o mancam.
Unul dintre motivele pentru care este indicat sa consumam o paine neagra, din macinis total sau integral este continutul crescut de fibre naturale. Alimentatia moderna, foarte rafinata ne permite sa mancam doar cateva grame de fibre naturale zilnic, desi corpul nostru are nevoie de 25 grame pe zi.