Căutare Live

FOTO! Adevarata "Frumoasa Adormita": Ce se intampla cand adormi fara sa te demachiezi

Desi nu este niciun secret ca machiajul neindepartat peste noapte distruge tenul, multe femei continua sa aleaga comoditatea in locul sanatatii. Adorm fara sa foloseasca un demachiant, considerand ca tonicul si apa rece pot repara raul facut peste noapte. Urmatorul experiment distruge acest mit odata pentru intotdeauna.

O jurnalista a decis sa vada pe propria piele daca demachiantul este un MUST la sfarsitul fiecarei zile. Timp de o luna, femeia nu s-a demachiat, a aplicat noi straturi de make-up si a folosit doar crème hidratante si apa pentru a-si improspata tenul.

“Dimineata, ma spalam pe fata in dus fara nimic, fara lotiunile obisnuite de curatare si apoi aplicam un strat nou de machiaj peste cel vechi”, povesteste aceasta. Schimbarile nu au fost vizibile dupa prima noapte, dar la jumatatea saptamanii, primele semne ale imbatranirii tenului au aparut: “Dupa a treia noapte, mi-au aparut mici chisturi albe in jurul genelor iar pielea mea era atat de uscata si terna incat o simteam ca pe o masca. La sfarsitul saptamanii, prietenii mi-au spus ca aratam foarte obosita”.

Jurnalista a perseverat, notand fiecare schimbare separat. Aceasta povesteste ca genele incepusera sa ii cada in smocuri iar ca o data, una dintre genele incarcate de rimel au ajuns in ochi, provocand umflarea exagerata a pleoapei. “Am dezvoltat o aversiune intensa fata de mascara si mi-era frica ca am facut daune permanente tenului meu”, admite ea.

Pentru a ajunge la o concluzie clara in urma experimentului ei, aceasta a contactat un specialist din timp care sa ii analizeze pielea in 3D la sfarsitul lunii. Inainte sa auda cruntul adevar de la doctor, jurnalista observase cu ochiul liber “porii acoperiti pe nas, pielea uscata in jurul buzelor si obrajilor si pleoape rosii”.

Straturile de machiaj uscate i-au atacat pielea si au imbatranit-o cu 10 ani! Expertii pe care jurnalista i-a consultat au spus ca efectele nu sunt surprinzatoare: “Peste noapte, stratul de machiaj actioneaza ca o bariera: retine infectiile si alergiile si impiedica hidratarea normala a pielii”.

foto: dailymail.co.uk

EXCLUSIV!!! Cosmeticele lasate in soare, un pericol pentru piele... Azi roboti, maine oameni: “E-skin” face orice obiect sensibil la atingere...
Ultimele știri