- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cercetatorii au aratat ca una sau doua portii din fructele sau legumele consumate intr-o zi ar trebui sa aiba culoare purpurie.
Se crede ca un compus care se regaseste in aceste fructe poate ajuta la combaterea efectului negativ al fierului, care poate distruge celulele daca ajunge in sistemul digestiv.
Compusul denumit polifenol, care confera culoarea purpurie fructelor si legumelor, poate sa tina fierul departe de locurile in care nu ar trebui sa ajunga. Si ceaiul verde contine un compus similar.
Chiar si ciocolata ar putea ajuta la prevenirea anumitor boli, insa vinul rosu nu are acelasi efect.
Profesorul Douglas Kell a declarat: "Ne gandim la fier ca la ceva ce ne este benefic. Si asa si este, numai ca trebuie sa fie sub forma corecta. In forma gresita nu este bun pentru organism".
Citeste Intact News
VIDEO! Nu mancati atunci cand sunteti suparati... VIDEO! Trateaza anemia din timp!...