Naringeninul si antioxidantii care ii ofera acestui fruct un gust amarui fac aceeasi treaba ca doua medicamente folosite pentru a trata diabetul de tip II.
Diabetul apare in momentul in care corpul nu poate produce destula insulina pentru a regla nivelul de zahar din sange. Substanta denumita naringenin ajuta la cresterea sensibilitatii corpului la insulina si mentine greutatea corporala constanta.
Cercetatorii au descoperit ca aceasta substanta din grapefruit ajuta ficatul la arderile grasimilor, un efect asemanator cu cel pe care il au medicamentele Fenofibrate si Rosiglitazone, care sunt folosite frecvent in tratarea diabetului de tip II.
Studiul publicat in revista de specialitate PLoS One arata ca aceste chimicale au fost mereu folosite in tratamente, inainte de a fi folosite in industria farmaceutica.
"Acesta este un pas inainte, insa nu ar trebui sa ne lasam purtati de val si sa credem ca daca vom consuma o cantitate mare de grapefruit ne vom vindeca in mod magic", a declarat dr. Iain Frame, de la Diabetes UK.