Ți-au apărut dungulițele astea pe unghii? Du-te imediat la doctor! Uite ce boli pot ascunde aceste semne date de organismul tău

 

Ignorarea acestor modificări sau refuzul de a cere părerea unui medic te expune riscului unor boli extrem de grave care îți pot pune in pericol viața.

Deși existența unei astfel de dungi nu reclamă întotdeauna existența unui cancer, ca să stai liniștit este important să ceri sfatul unui dermatolog, mai ales dacă dunga respectivă se extinde sau devine tot mai închisă la culoare de-a lungul timpului.

Liniile în nuanțe de roșu sau maro pe lungimea unghiilor  pot fi cauzate de endocardită ( o inflamație a țesutului inimii ) sau trichineloză ( o infecție parazitară cauzată de prepararea necorespunzatoare a cărnii de porc). Existența unei linii simple, în nuanță de albastru închis, este un semn al cancerului de piele.

Dungi închise la culoarea (nuanța de negru) pe suprafața unghiilor indică existența unei afecțiuni cardiace (ateroscleroza coronariană), iar liniile subțiri în nuanțe de negru indică o boală de inimă.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe