Căutare Live

Ibuprofenul si aspirina reduc riscul de a face cancer de piele

Ibuprofenul si alte medicamente impotriva durerii pot reduce riscul de a face doua tipuri majore de cancer de piele, relateaza The Telegraph.

Cercetatorii danezi au descoperit ca persoanele care iau regulat ibuprofen, aspirina sau alte medicamente antiinflamatorii fara steroizi sun expuse unui risc mai scazut de a face cancer de piele. Acest risc variaza in functie de durata perioadei in care iau astfel de pasile si de doza pe care o folosesc.

Oamenii de stiinta danezi au ajuns la aceste concluzii dupa ce au analizat dosarele medicale a 20.000 de oameni diagnosticati cu cancer de piele si le-au comparat cu cele ale 179.000 de persoane sanatoase.

Au constatat ca cei care au luat doze puternice de antiinflamatorii timp de sapte ani sau mai mult au fost expusi unui risc mai scazut cu 15% de a face un carcinom, si cu 13% de a face un melanom malign.

Este cel de-al cincelea studiu care confirma o legatura intre administrarea de antiinflamatorii si reducerea riscului de a face cancer de piele.

Foto: telegraph.co.uk

VIDEO! Ambalajele alimentare pot provoca probleme de sanatate... S-a descoperit medicamentul care trateaza dependenta de cumparaturi...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri