Pufuleţii sunt gustarea preferată a mulţi dintre copii, însă părinţii trebuie să ştie că aceştia conţin substanţe care le pot afecta sănătatea mai mult decât îşi închipuie
Chiar dacă ţi se par banali, pufuleţii sunt o "otravă" pentru sănătatea copiilor tăi. Dacă până acum aveai îndoieli în privinţa pufuleţilor şi cerealelor pentru copii, specialiştii îţi explică de ce trebuie să elimini definitiv pufuleţii din alimentaţia micuţului tău.
Pufuleţii tradiţionali sunt fabricaţi din făină de porumb expandată, cu adaos de glucide. Ei au o încărcătură glicemică foarte ridicată. Mai mult, nutriţioniştii subliniază că toate produsele obţinute din porumb au un indice glicemic mare, iar din această cauză creşte riscul ca persoană să facă diabet.
La capitolul valoare nutriţională, pufuleţii sunt un produs alimentar dezechilibrat, au foarte multe zaharuri în compoziţie şi o cantitate mică de proteine. În plus, sunt săraci în vitamine, cu excepţia acelor sortimente în care vitaminele sunt adăugate artificial.
De asemenea, conţin un colorant artificial - azoic galben tartrazină - care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor. Acest colorant poate provoca dificultăţi de respiraţie, eczeme şi tulburări de vedere.
A băut un pahar de OŢET în fiecare zi! Cum arată acum şi ce efecte a avut băutura asupra organismului... S-a spălat pe faţă cu sare timp de o lună. Rezultatul? Cosmeticienilor nu le-a venit să creadă...